Servisne informacije     | 20.09.2018. 08:37 |

U BiH jutros sunčano uz umjerenu oblačnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano uz umjerenu oblačnost. U centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama lokalno ima magle.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Sokolac 10, Bugojno i Ivan-sedlo 12, Bihać, Livno, Sanski Most i Srebrenica 13, Prijedor i Tuzla 14, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Jajce, Sarajevo i Zvornik 15, Brčko 16, Stolac 17, Gradačac, Trebinje 19 i Mostar 22. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 5 hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.
U Bosni i Hercegovini danas će prijepodne biti umjereno, a u drugoj polovini dana i pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se prognoziraju na istoku i sjeveru Hercegovine, zapadu, jugozapadu, istoku i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29, na jugu zemlje do 31 stepen.

U Sarajevu će danas  prijepodne preovladavati umjereno oblačno. Više oblačnosti bit će u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim satima u Kantonu Sarajevo se prognoziraju lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo