Sport     | 19.09.2018. 19:06 |

Krupa nije imala imperativ, Čeliku na kraju zafalilo vremena

FENA Saopćenje

ZENICA, 19. septembra (FENA) - Nakon četiri premijerligaška duela, u kojima su upisali tri pobjede i jedan remi, a u kojima nisu bili primili nijedan gol, nogometaši Čelika danas su primili dva gola te već u 1/16 finala Kupa BiH ispali iz tog takmičenja. Krupa je bila bolja od Čelika te na Bilinom polju slavila s 2:1.

Domaći trener Adnan Ornek istakao je kako ih je danas skupo koštala "kratka klupa", jer nisu mogli igrati Tin Karamatić, Ševko Okić i kapiten Fenan Salčinović. Zbog toga je bio primoran da mladog stopera Vedrana Vrhovca stavi na poziciju zadnjeg veznog.  

- Prije svega čestitam Krupi. Kup je takvo takmičenje, u kojem su svi rezultati mogući. Mi smo imali tri-četiri igrača koji imaju problema s povredama i morao sam neke odmoriti. Nama je žao što smo rano ispali iz Kupa, ali pred nama je sada jedan težak domaći meč i u Premijer ligi - kazao je Ornek, koji je dodao kako se sada moraju spremati za tu utakmicu.

Ornek je napomenuo kako nije siguran da li je dodatno vrijeme od pet minuta uopće bilo isteklo, jer je gostujući golman crveni karton dobio upravo u sudijskom vremenu.

- Ovo nije izgovor, ali da smo igrali još minut-dvije, protivnik je već bio izvršio tri izmjene i igrač je morao da brani. Imali bismo prednost na terenu.

Isto tako, nisam želio da pričam o tome, u Tuzli nam je dosuđen penal, a da naš igrač uopšte nije dodirnuo protivničkog igrača - kazao je Ornek. Dodao je kako ne vjeruje da su sudije namjerno griješili, ali da su to za njih skupe greške.

Gostujući trener Branislav Krunić zadovoljan je što su prošli, ali da u Zenicu i nisu bili došli sa nekim imperativom.

- Pokušali smo da potrošimo što manje energije zbog zgusnutog rasporeda. Odigrali smo na kontru, postigli dva gola i mogu biti potpuno zadvoljan igrom svog tima - kazao je Krunić, koji se složio da njegovom timu odgovara igra Čelika, kojeg su dobili i u PLBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

NK Čelik od Grada Zenica traži pola miliona KM u cilju deblokade računa

Čelik zvanično otkazao i utakmicu protiv Posušja te će biti izbačen u niži rang

Bulajić: Nemam više snage za ovaj posao, ali nemam kome predati Čelik

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti