Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 19.09.2018. 18:40 |

Zrinjski prošao dalje nakon penala

FENA

TUZLA, 19. septembra (FENA) – Nogometaši Zrinjskog plasirali su se u osminu finala Kupa BiH, nakon što su danas u Tuzli udarcima sa 11 metara pobijedili ekipu Tuzla Cityja sa 4:2.

Utakmica na Tušnju bila je veoma zanimljiva, unatoč tome što je domaći tim nastupio gotovo u potpunosti s rezervnom postavom.

Početak je pripao Mostarcima, koji su već u 5. minuti mogli povesti, nakon šuta glavom Bekića, koji je završio tako što je lopta prošla iznad grede.

U 31. minuti Bilbija je izvrsno šutirao, ali na sreću domaćih, lopta je otišla pored same stative.

Nakon toga uslijedio je preokret. Tuzlaci su natjerali goste da grčevito brane svoj gol, a samo zahvaljujući nepreciznosti Poturalića, koji je imao tri „zicera“, mreža „plemića“ nije se zatresla.

U finišu poluvremena Stojčev je odlično šutirao, a lopta je "očešala" gredu gostujućeg tima.

U nastavku se slika nije bitnije promijenila. I dalje su igrači trenera Slobodana Starčevića napadali i stvarali pilike, ali lopta nije htjela u mrežu golmana Solde.

U 53. minuti Ziljkić je bio sam pred golom Zrinjskog, no lopta je završila pokraj gola.

Konačno, u 81. minuti Stojčev je odlično nabacio, Poturalić je u skoku šutirao, ali opet pored gola, tako da je susret završen bez golova i odlučili su „penali".

Bolje su šutirali Mostarci koji su postigli četiri gola (Bilbija, Perišić, Bekić i Gržan), dok su za domaće pogodili Kostić i Crnkić, dok je udarce Stojčeva i Murge odbranio golman Zrinjskog Soldo, koji je nesunjivo igrač utakmice.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Fudbaleri Tuzla Cityja pobijedili Široki Brijeg

Sloga i Zrinjski odigrali meč bez golova u polufinalu Kupa BiH

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije