Stranačke aktivnosti     | 19.09.2018. 16:24 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Sjednice Općinskog vijeća Novo Sarajevo ne održavaju se u toku predizborne kampanje. Odluka je to Vijeća a obrazloženje je da bi vijećnici mogli upotrijebiti vijeće za vlastitu kampanju. Osim u toku predizborne kampanje, nisu radili ni u augustu. Unatoč toj odluci, vijećnici uredno primaju paušal. Za spomenuta dva mjeseca, na nerad će biti utrošeno preko 31.000 KM.

To komentira Vildana Bešlija, kandidatkinja Naše stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo: „Odluka je licemjerna iz najmanje dva ugla. Prvi je što Vijeće pokazuje nepovjerenje prema vlastitim vijećnicima. Drugi je taj što sjednice vijeća ne prenosi nijedan medij, pa kome bi onda vijećnici mogli raditi kampanju, drugim vijećnicima? A ustvari to im je ovom odlukom omogućeno. Niko ne mora da dolazi na sjednice vijeća, svi su slobodni da rade kampanju, a za to primaju i novce.

Po programu rada trebali smo razmatrati izvršenje budžeta za prvih šest mjeseci ove godine, nacrt budžeta za 2019., imenovanje predsjednika Skupštine preduzeća ONSA.

Ovakvo stanje je tradicija, na ovo sam upozoravala i u prethodna svoja dva mandata, 2014. i 2016. To nikad nije ispravljeno. Preko 31.000 KM od opštine, umjesto građanima, otići će tako na aktivnosti za potrebe predizbornih kampanja.“ 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'