Kultura     | 20.09.2018. 13:09 |

Završnica projekta 'Kulturno nasljeđe, mladi i inovacije'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - Francuski institut i Goethe-Institut BiH obilježavaju godinu evropskog kulturnog nasljeđa zajedničkim učešćem u projektu "Kulturno nasljeđe, mladi i inovacije: istaknuti značaj kulturne baštine Bosne i Hercegovine kroz umjetnički izraz".

Prva faza projekta se sastojala od radionice za nastavnike iz cijele BiH koja je održana u martu ove godine, a vodili su je stručnjaci iz Francuske i Njemačke. U drugoj fazi 20 odabranih škola prezentiralo je svoje radove 28. maja ove godine u Historijskom muzeju BiH.

Prvo mjesto osvojila je Srednja građevinska škola iz Mostara sa projektom "Kaldrma u Mostaru". Na listi finalista su se našle još dvije škole kojima je žiri odlučio uručiti počasno priznanje za rad na projektu, a to su: Mješovita srednja škola Gračanica sa projektom "Gračanički krivi toranj" i Srednja škola primijenjenih umjetnosti Sarajevo sa projektom "Krik sa Vraca".

Projekat će biti završen zajedničkom izložbom radova učenika svih dvadeset škola, a otvaranje će biti upriličeno u Historijskom muzeju 21. septembra. Izložbu će otvoriti ambasadori Francuske i Njemačke u BiH, uz prisustvo učenika pobjedničke škole iz Mostara, kao i ostalih finalista.

Projekat se realizira u sklopu Francusko-njemačkog kulturnog fonda, saopćeno je iz Goethe-Instituta BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Predstavljeni rezultati projekta jačanja mreže podrške za djecu i mlade s teškoćama u razvoju

U Goraždu trodnevna radionica 'Komunikacija sa ranjivim grupama'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo