Bosna i Hercegovina     | 19.09.2018. 14:31 |

Završeno asfaltiranje puta Maglaj - Teslić preko Hatkinih njiva

FENA Saopćenje

ZENICA, 19. septembra (FENA) - Asfaltiranjem posljednje dionice na međuentitetskoj granici, završena je izgradnja putne komunikacije Novi Šeher - Hatkine njive - Kamenica. Saobraćajnica je povezala naseljena mjesta Novi Šeher, Čobe, Kopice, Domislica, Strupina i Mladoševića u Zeničko-dobojskom kantonu sa Kamenicom i Komušinom te lječilištem Banja Vrućica u općini Teslić, a razdaljinu između Maglaja i Teslića, u odnosu na putnu komunikaciju preko Doboja, skratila za 40 kilometara.

- Put preko Hatkinih njiva u ratu je značio spas i bio je jedina veza između Maglaja i Tešnja. Ovo je povratnički kraj i novi asfaltni put će umnogome olakšati život povratnika u rubna područja Maglaja i Teslića. Kroz nove infrastrukturne projekte u narednom periodu nastojat ćemo da stvorimo uslove za ugodniji život na ovom području - kazao je nakon obilaska saobraćajnice premijer ZDK Miralem Galijašević.

Također, novi put će biti najkraća veza između Teslića i budućeg autoputa na Koridoru 5C, tako da je realno očekivati i uspostavu redovnih autobuskih linija. Aktivnosti na izgradnji saobraćajnice intenzivirane su 2015. godine, tako da je u posljednje tri godine izdvojeno više od 320.000 KM. Od tog iznosa Vlada Zeničko-dobojskog kantona obezbijedila je 75.000 KM, a ostatak Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS i Općina Teslić, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana