Bosna i Hercegovina     | 19.09.2018. 13:40 |

Osigurano 500.000 KM za fiskulturnu salu u Srednjoškolskom centru u Ilijašu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. septembra (FENA) -  Sporazum o sufinansiranju izgradnje sale za tjelesni odgoj u Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović” u Ilijašu, kao i obavljanju stručnog nadzora nad izgradnjom, potpisao je danas ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović sa općinskim načelnikom Akifom Fazlićem i direktorom Zavoda za izgradnju KS Mirzom Hulusićem.

Kako je precizirano, za izgradnju školske sale Vlada Kantona Sarajevo je, putem resornog ministarstva, osigurala 500.000 KM iz Budžeta za ovu godinu, dok će Općina Ilijaš osigurati nedostajuća sredstva za realizaciju projekta nakon provedene procedure javne nabavke i potpisivanja ugovora sa odabranim izvođačem radova, saopćeno je iz Pres-službe KS. 

- Ovo je jedan u nizu infrastrukturnih projekata na objektima škola u Kantonu Sarajevo koji će se realizirati zahvaljujući značajnim sredstvima koje je osigurala Vlada KS kroz kapitalne investicije. Izgrađene su mnoge nove škole, sanirani brojni školski objekti kroz projekt energetske efikasnosti, a radimo i na tome da se promijeni infrastruktura sportskih sala u školama koje su značajano ili djelomično devastirane i koje je neophodno prilagoditi novim standardima i normativima -  naglasio je ministar Kazazović. 

Po riječima načelnika Fazlića, uz sredstva koja je osigurala Vlada KS, Općina će uložiti dodatnih oko 250.000 KM za realizaciju navedenog projekta.

-Pripreme za gradnju su u toku i nadamo se da će kraja ove školske godine dvorana biti izgrađena -  istakao je načelnik Fazlić.

Naglasio je da se u ovoj lokalnoj zajednici trenutno izvode četiri infrastrukturna projekta na obrazovnim ustanovama kojima se nastoje osigurati bolji uslovi za učenike. Riječ je o projektima energetske efikasnosti na tri objekta škola kao i izgradnji fiskulturne sale u OŠ “Hašim Spahić”.

Stručni nadzor nad izvođenjem radova izgradnje fiskulturne sale u SC "Nedžad Ibrišimović" vršit će Zavod za izgradnju KS koji će, po riječima direktora Hulusića, također asistirati u pripremi projektne dokumentacije, navodi se u saopćenju.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ministarstvo kulture i sporta planiralo izdvajanja od 12 miliona za kulturu i sport

Potpisan ugovor - Povećane plaće uposlenika kulture u Kantonu Sarajevo

Objavljen poziv za sufinansiranje naučnoistraživačkih i istraživačko razvojnih projekata u KS

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo