Stranačke aktivnosti     | 18.09.2018. 21:46 |

Saopćeno za javnost SDP BiH

FENA Saopćenje

Trenutna vlast je od Sarajeva načinila grad štrajkova, protesta i komunalnih problema. SDP ima rješenja za sveopštu zapuštenost glavnog grada BiH. U proteklih više od 20 godina stanje u Sarajevu nikada nije bilo gore. To je direktni rezultat rastaljivanja vladajuće kaste koju predvodi SDA. Podredili su sve javne institucije privatnim interesima, a najveće žrtve su građani kantona. SDP će to promijeniti u korist građana.

Na skupu su govorili Ajša Saračević, Irfan Čengić, Segmedina Srna-Bajramović, Damir Mašić, Saša Magazinović, Denis Bećirović i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

Nositeljica liste za Skupštinu Kantona Sarajevo Segmedina Srna-Bajramović rekla je da ova vlast od Sarajeva pravi betonsku kasabu i da promjena dolazi njihovim odlaskom.

„Mi iz SDP-a ponovo pozivamo sve građane Sarajeva, da u oktobru zajedno spasimo Sarajevo od SDA i njenih kadrova koji pustoše javna dobra i naš grad već gotovo tri decenije“, poručila je Bajramović.

Nosilac liste SDP-a za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Damir Mašić rekao je kako u protekle četiri godine nije bilo napretka pod aktuelnom vlašću.

"Želimo izgraditi zemlju za sve građane i zato tražimo podršku svih onih koji hoće da žive u svojoj i boljoj Bosni i Hercegovini. Postoji šansa i postoji nada. Ta šansa i ta nada jeste SDP“, rekao je Mašić.

Irfan Čengić, nosilac liste SDP-a za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, rekao je kako SDP prati i ulaže u sport.

„Nije slučajno da su naše reprezentacije - košarkaška, rukometna i nogometna bile na svjetskim i evropskim prvenstvima kad je SDP bio na vlasti, jer su javna preduzeća ulagala u sport. Tako ćemo nastaviti i obećavamo da ćemo izgraditi nacionalni stadion za reprezentaciju BiH“, rekao je Čengić.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović rekao je da su ovi izbori svojevrstan referendum na kome odlučujemo da li će zemlja nastaviti tonuti ili će se desiti promjene.

„Oni koji žele da se ništa ne promijeni dobro znaju ko im je adresa. Oni koje žele promjene moraju da znaju da su u Bosni i Hercegovini promjene crvene boje i da je adresa SDP. Sve ostalo je bačen glas“, poručio je Magazinović.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić poručio je da je SDP jedina multietnička stranka koja to dokazuje konkretnim djelima i gradeći cijelu državu.

„Plan 10 je plan razvoja cijele Bosne i Hercegovine. SDP pravi puteve u cijeloj BiH. Nacionalne stranke SDA, HDZ i SNSD prave puteve samo tamo gdje su oni nacionalna većina. SDP je jedina partija koja pravi put u cijeloj BiH“, poručio je Nikšić.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović poručio je da su nezavisnost, suverenitet i nedjeljivost Bosne i Hercegovine svete i trajne kategorije.

„Neka se niko ne zavarava, bosanskohercegovački patrioti će Bosnu i Hercegovinu braniti na svakom pedlju domovine. Jednako tako, Bosna i Hercegovina sebi više ne može dozvoliti luksuz da izgubi nove četiri godine baveći se temama od kojih građani ove zemlje nemaju nikakve koristi“, rekao je Bećirović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost KO SDP BiH Zenica

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti