Stranačke aktivnosti     | 18.09.2018. 16:20 |

Saopćenje za javnost Narod i Pravda

FENA Saopćenje

Na inicijativu zastupnika Naroda i Pravde inicijalno je prihvaćen prijedlog za TV prenos sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.

Na sjednici se trebalo raspravljati o izvještajima preduzeća i ustanova iz oblasti zdravstva jer se trenutno suočavamo sa protestima u zdravstvu i prosvjeti.

Međutim, nakon pauze za ručak u sali su se pojavila samo 5 od 22 zastupnika koja čine vladajuću većinu i samim tim ugrozili nastavak sjednice.

Njihov postupak i ponašanje je ličilo na sve osim na profesionalno ponašanje, jednom riječju ličilo je na cirkus.

U režiji vladajuće većine za koju ne važi ni ustav, ni zakon, ni poslovnik, ni odluke skupštine, nakon što su samovoljno pozivajući se na odluku regulatorne agencije za komunikaciju u kojoj stoji da se ne zabranjuje, da je odluka na organima da to odluče, državni organi moraju raditi u predizbornoj kampanji, sazvana je sjednica kolegija. Predsjedavajuća jezastupnike  ostavila sat vremena da stoje u hodniku jer ju je šef kluba vladajuće SDA odveo na konsultacije da bi nakon sat vremena kolegij  odlučio da predloži Skupštini da se sjednica nastavi sa TV prenosom.

Skupština je jednoglasno donijela zaključak o nastavku TV prenosa da bi oni kojima nije u interesu da škakljive informacije i izvještaji o poslovanju javnih preduzeća i ustanova idu u eter, našli su drugi način kako bi opstruirali.

Zbog nedostatka kvoruma sjednica nije mogla biti nastavljena.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Omer Hujdur: Najviše energije ka evropskom putu uložio je vrh Naroda i Pravde

Tribina NiP--a: Brčko distrikt treba da bude mjesto koje ekonomski i politički spaja u BiH sve politike

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti