Bosna i Hercegovina     | 18.09.2018. 16:09 |

Omerbegović Arapović: Paljenje automobila me neće pokolebati

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Potpredsjednica Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH i kandidatkinja te stranke za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine Adisa Omerbegović Arapović izjavila je danas u Sarajevu da je jutrošnji incident, u kojem joj je na parkingu zapaljen automobil, neće pokolebati ni zastrašiti.

- Ovaj čin terorizma prvo gladam kao napad na jednu majku, ženu, intelektualku i političarku, a onda kao napad na sve građane i sve kandidate - poručila je Arapović.

Dodala je da je to napad na sve koji ne misle kao oni koji su to uradili i koji iz jednog centra moći prave "slučajeve poput Gavrankapetanovića, Vlaisavljevića i Latića".

- Budući da se ja i moj muž dugo godina borimo riječima i drugačijim mišljenjima, mogu samo posumnjati da smo sada u ovoj izbornoj trci bili meta samo zato što smo prijetnje nekome ko po svaku cijenu želi da ostane na vlasti - istakla je Arapović.

Navela je da prethodno nije primila nikakve prijetnje, te je pozvala međunarodne institucije da učine sve kako bi predstojeći izbori bili održani bez akata terorizma i zastrašivanja.

Adisin suprug, Adis Arapović, koji je šef izbornog štaba SBB-a, rekao je da je paljenje automobila trebala biti poruka kandidatima SBB-a da odustanu od svoje borbe, ali da ta borba neće stati.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Sud u Gruziji odredio petodnevni zatvor ženi koja je oskrnavila Staljinovu ikonu

Pet osoba, među kojima troje djece, izbodeni nožem u Dablinu

NATO će odgovoriti ako se pokaže da je namjeran napad na gasovod između Finske i Estonije

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti