Sport     | 18.09.2018. 16:38 |

Evropska specijalna olimpijada i MCP BiH o zajedničkim projektima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Predsjednik Evropske specijalne olimpijade David Evangelista sa suradnicima razgovarao je u Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine o realizaciji zajedničkih projekata. Sastanku su prisustvovali i članovi porodice Meyer, koji su osnivači Fondacije Lucy Meyer.

Tokom posjete Bosni i Hercegovini predstavnici Evropske specijalne olimpijade razgovarali su i sa predstavnicima UNICEF-a BiH i Specijalne olimpijade BiH o realizaciji zajedničkih projekata u Bosni i Hercegovini za djecu s poteškoćama u razvoju.

- Tokom razgovora u Ministarstvu civilnih poslova izražena je još jednom bezrezervna podrška promociji sportskih rezultata osoba s poteškoćama u razvoju - navodi se.

Fondacija Lucy Meyer prošle godine finansirala je, kao pilot projekt, projekt Specijalne olimpijade BiH,  Inkluzivna takmičenja u iznosu od 3000 američkih dolara. Na osnovu toga je  za period 2018. - 2020. godina odobren novi projekt od 33.000 dolara za djecu s poteškoćama u razvoju od 2 do 7 godina, edukaciju roditelja i inkluzivne aktivnosti za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

- Strategijom Specijalne olimpijade Evrope/Azija za period od 2019. do 2023. godine predviđene su aktivnosti usmjerene na inkluzivne programe, pa je tokom razgovora u Ministarstvu civilnih poslova izraženo očekivanje da će rezultat posjete visokih zvaničnika Evropske specijalne olimpijade Bosni i Hercegovini biti organizacija novog zajedničkog projekta za djecu s invaliditetom u suradnji s UNICEF-om BiH, a uz podršku UNICEF USA i Fondacije Lucy Meyer – saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

MCP BiH - Poziv za prijave na online kurs istraživanja terapije karcinoma teškim ionima

Britanski ambasador u BiH Julian Reilly u nastupnoj posjeti Ministarstvu civilnih poslova BiH

Gudeljević: Povjesna borba žena još nije okončana

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom