Stranačke aktivnosti     | 18.09.2018. 15:02 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Povodom orkestriranih medijskih napada na gradonačelnika Zenice i nosioca liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, Fuada Kasumovića, Nezavisni blok demantira lažne navode i iskazuje punu podršku gosp. Kasumoviću koji je primjer kako se izboriti sa stranačkim mašinerijama koje su uništile ovu zemlju i njihovim privatnim medijima. Rezultati relevantnih anketa javnog mijenja kao i podrška Nezavisnom bloku na terenu unosi nemir u vladajuće strukture oličene u tzv. Grande koaliciji, a što potvrđuju koordinirani medijski napadi privatnih medija SDA i SBB-a na naš politički projekat i Fuada Kasumovića. 

''Kada vas istovremeno napadne Avaz, privatni medij Fahrudina Radončića i Slobodna Bosna, privatni medij SDA, pokazuje da Grande koalicija još nije umrla. Ali će ih narod 'sahraniti' 7. oktobra. Bakir je vodao Fahru po Zenici, 'otvarao radove' na hidroelektrani Vranduk – pa ih je Fuad Kasumović obojicu potopio u Zenici na lokalnim izborima. Nezavisni blok će ih potopiti u čitavoj BiH u oktobru i Grande koaliciju ćemo poslati na političku deponiju. Toga se oni boje i zato pakuju i Nezavisnom bloku i Kasumoviću. Što se tiče podmetanja da je gosp. Kasumović ''nečiji'' čovjek, on svojim djelima najbolje govori o tome – Zlatni ljiljan u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, a jučer je, naprimjer, u Zenici razgovarao sa ambasadorom Lars Gunnar Wigemarkom, šefom Delegacije Evropske unije u BiH, povodom Odluke o organizaciji rada službi Grada Zenice u skladu sa standardima Europske unije, kao i sa šefom misije OSCE-a u BiH, ambasadorom Bruce Bertonom, povodom svečanosti u naselju Radakovo prilikom primopredaje stanova korisnika zgrade za izbjegla i raseljena lica na području Zenice. I naš i evropski, takav je i Nezavisni blok i Fuad Kasumović. Potpuna okrenutost EU i istinskim vrijednostima modernih demokratskih društava a ne privatne stranke koje su politički anakronizmi oličene u Grande koaliciji i koje ćemo sa našim narodom pobijediti na izborima'', izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH.    

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije