Sport     | 18.09.2018. 10:42 |

Čelik bez Okića i Salčinovića starta u Kupu BiH protiv Krupe

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 18. septembra (FENA) - Čelik u nogometnom Kupu Bosne i Hercegovine sutra starta od šesnaestine finala, u kojem će na Bilinom polju ugostiti Krupu. Zanimljivo je da im je Krupa prvi rival bila i na otvaranju Premijer lige BiH, a Zeničani su tada kao gosti izgubili s 1:3.

- Sutra ćemo igrati jedan težak meč u Kupu BiH, ali za nas je velika prednost što igramo na domaćem terenu. U svakoj su državi utakmice kupa teške i dešavaju se iznenađenja, ali mi ne želimo dopustiti iznenađenje. S druge će nam strane biti ekipa koja je među najboljim u državi, ali učinit ćemo sve da pobijedimo - kazao je trener Čelika Adnan Ornek, koji je najavio da će izvesti izmijenjeni sastav, ali i da ambicije ostaju prolaz u narednu fazu.

- Ne želim se žaliti, ali zna se da naš igrački kadar nije širok. Sutra neće igrati Ševko Okić i povrijeđeni kapiten Fenan Salčinović. Već do devetog kola svi su naši igrači dobijali i priliku i sutra će priliku dobiti oni koji su manje igrali i koji nisu bili u dobroj formi. Imamo poteškoću jer smo jedini tim u ligi koji ne koristi strane igrače - napomenuo je Ornek, koji je dodao da je upitno, i kada steknu pravo nastupa, kako će se stranci uklopiti u tim. Dodao je i kako je zadovoljan bh. igračima koje ima na raspolaganju.

Veliki respekt prema gostima ima i povrtanik u zenički klub Vladimir Grahovac, koji je napomenuo kako je Krupa kvalitetan protivnik.

- To su pokazali i u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali mi smo se spremili za gust raspored koji nam slijedi. U svlačionici je dobra atmosfera i želimo odigrati dobro pred našim navijačima, kojima zahvaljujem za podršku - kazao je Grahovac, koji se već ustalio u prvom timu.

Dodaje kako su svjesni da Krupa više nema golgetera Elvira Koljića, koji je bio prevaga u prvenstvenom meču, ali da su gosti i bez njega kvalitetna ekipa.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Žrijebanje parova polufinala nogometnog Kupa BiH 21. marta

Široki i Velež danas u Čitluku u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH

Skender uoči Veleža: Nema mjesta kalkulacijama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo