Stranačke aktivnosti     | 18.09.2018. 07:34 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Komšić pozvao druge kandidate za Predsjedništvo da i oni izađu s programom i vizijom

Nakon što je danas u javnosti predstavljena "Predsjednička vizija napretka", u kojoj je Željko Komšić, kandidat za člana Predsjedništva BiH, predložio konkretne korake na polju promjene odnosa u vanjskoj politici, ekonomskoj diplomatiji, vladavini prava, imidžu zemlje, zaštiti ljudskih prava, jednakosti prava glasa svih građana i načinu funkcionisanja samog Predsjedništva, Komšić je na skupovima u Brčkom i Lukavcu pozvao druge kandidate da učine isto.

"Pojedini oponenti su dizali sebi profil na osnovu priče da ja ne donosim konkretne teme na stol. Za razliku od njih, u ovom dokumentu obuhvatio sam brojna pitanja i prijedloge rješenja o kojima želim da razgovaram. Nisam sujetan, te istinski želim da pružim priliku drugim kandidatima da ponude drugačija i efikasnija rješenja, hoću da razgovaramo o tome s građanima. U čemu je problem", kazao je Komšić.

"Za mene se također, krajnje nekorektno tvrdi, da za osam godina mandata nisam uradio ništa. Rekao sam to već jednom i ponovit ću opet: neka kritičari, a u njihovim redovima ima i zlonamjernih, ali i dobronamjernih, pogledaju radne materijale Predsjedništva BiH, pa neka onda donesu sud. Neka se uzme samo jedan parametar, NATO integracije. Zajedno sa svojim kolegama, približili smo BiH NATO-u. Danas je, zbog aktuelnog odnosa u Predsjedništvu koji ne ide na ruku našoj državi, taj proces blokiran. Neću ovdje navoditi druge parametre. Jedva čekam da sa političkim oponentima, oči u oči porazgovaram o tome šta sam za ovu državu uradio ja, a šta oni. Također, želim napomenuti, da nikada nisam donio nijednu odluku koja je išla na štetu ove države za koju sam bio spreman život dati, i uvijek ću to biti, za razliku od onih koji nisu bili u stanju biti na strani ove države, ni politički, ni ljudski kada je trebalo pokrenuti reviziju presude protiv Srbije za genocid, za razliku od Dragana Čovića kome je ponižavanje ove države i njenih građana politička agenda. Stoga u buduće, kao ni do sada, neću odgovarati na uvrede koje mi se plasiraju kako od strane političkih neprijatelja tako i od strane političke konkurencije. To je njihov stil, a ne moj. Ne bojim se argumentovane diskusije, šta više s nestrpljenjem je priželjkujem, a onda neka građani prosude jesam li ja neprijatelj ove države ili neko drugi", rekao je Komšić.

- Sada bih se vratio na plan rada koji smo danas predstaviili, a na kojem sam u proteklom periodu radio sa svojim saradnicima.

"U viziji koju smo predstavili htio sam reći na čemu želim raditi, kako ću to raditi i s kim to planiram raditi. Ne obećavam stvari koje ne možemo ispuniti, ali mogu obećati da ću na ovim politikama ustrajati. Volio bih da drugi kandidati predstave na pet strana šta bi to oni uradili da dobiju mandat. Eto, ne morate gospodo dati široka obrazloženja, samo recite građanima zašto ste izašli na izbore, a da u tim rečenicama izbjegnete opšta mjesta i fraze. Narod je pametniji od toga, nemojte potcjenjivati narod", zaključio je Komšić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Turska jača mjere sigurnosti za predstojeće lokalne izbore

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo