Ekonomija     | 17.09.2018. 13:30 |

LDS Charity donira oftamološku opremu za preglede osnovaca u USK-u

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 17. septembar (FENA) - Američka humanitarna organizacija LDS Charity donirat će Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić“ mobilnu oftamološku opremu za pregled učenika svih osnovnih škola na području Unsko-sanskog kantona (USK), što je potvrđeno današnjim potpisivanjem ugovora o realizaciji projekta.

-Potpisivanjem ugovora u bolnici u Bihaću nastavljamo s ovim našim projektom, kojeg smo već realizirali u nekim drugim kantonima u Federaciji Bosne i Hercegovine. Do sada smo imali izvanredne rezultate i zato želimo prvenstveno pomoći i učenicima na području ovog kantona - rekla je Karen Cooper iz humanitarne organizacije LDS Charity.

Direktor Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić“ Smail Dervišević istakao je važnost projekta, s obzirom na to da se radi o izuzetno vrijednoj mobilnoj opremi, koju Kantonalna bolnica trenutno nema.

-Vrijednost same aparature je oko 100.000 KM i napokon ćemo moći na adekvatan način izvršiti detaljan pregled sve djece u našim osnovnim školama. Također, važno je napomenuti da ova oprema ostaje u našoj bolnici - dodao je Dervišević.

Načelnica očnog odjela u Kantonalnoj bolnici Suada Velagić potvrdila je kako je projektom predviđeno dobijanje prenosnog autoreflektometra, oftalmoskopi, setovi stakala i okviri.

U realizaciji ovog zajedničkog projekta učestvuju i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, te Kantonalni zavod za javno zdravstvo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'