Bosna i Hercegovina     | 17.09.2018. 13:19 |

Bosić: Efikasna sjednica Predstavničkog doma na kraju mandata

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić  je nakon sjednice na kojoj je jednoglasno usvojen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH, izrazio zadovoljstvo da su baš na kraju mandata ovog saziva imali „najefikasniju sjednicu koja nije trajala ni deset minuta, a usvojen je jedan veoma važan zakon, koji bi možda mogao da omogući da pravna država u BiH u narednom periodu profunkcioniše“.

- Oni koji su bojkotovali dolazak na sjednicu, odnosno nisu dali podršku ovom zakonu još jednom su jasno pokazali svoj stav o borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma - kazao je Bosić novinarima.

Upitan da ocijeni rad Predstavničkog doma PSBiH u ovom mandatu, naveo je da je parlament imao specifičnu situaciju, da je veći dio svog mandata radio bez skupštinske većine.

- Osim na samom početku funkcioniranja, praktično nije postojala skupštinska većina i tačke su se suštinski dogovarale ad hoc. Prema tome, na kraju mogu da kažem da u takvim uslovima mogu da zahvalim kolegama da su bili koliko-toliko konstruktivni, iako smo prisustvovali i višemjesečnim bojkotima prisustva sjednicama - ocijenio je Bosić.

Po njegovim riječima, urađeno je ono što se moglo uraditi.

Bosić misli da je ovo bio „jedan pristojan parlament“. Kaže da ako nije bio najefikasniji, misli da je bio veoma pristojan što je, dodaje, začuđujuće za BiH.

(USKORO VIDEO)

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Zvizdić čestitao Dan Armije RBiH: Danas se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri BiH

Kovačević u Tirani u odvojenim susretima razgovarao s Linditom Nikollom i Majlindom Dhukom

Delegacija PSBiH na zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Strazburu

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'