Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 17.09.2018. 13:24 |

SAD ukinuo vize za porodicu ambasadora PLO-a u Washingtonu

FENA Internet

WASHINGTON, 17. septembra (FENA) - Sjedinjene Američke Države ukinule su vize za porodicu ambasadora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) u Washingtonu, što je najnovija mjera administracije predsjednika Donalda Trumpa protiv palestinskih dužnosnika.

Ambasador Husam Zomlot kazao je da je njegova porodica, uključujući dvoje maloljetne djece, napustila SAD nakon što im je saopćeno da njihove vize, koje su važile do 2020. godine, više nisu validne.

Taj potez uslijedio je nakon što je SAD prošle sedmice objavio zatvaranje diplomatskih ureda PLO-a, što će biti izvršeno sljedećeg mjeseca.

Zomlot je u intervjuu kazao da su dvojica uposlenika njegove ambasade bila na razgovoru s članovima State Departmenta, na njihov zahtjev.

- State Department je obavijestio naše kolege, u okviru diskusije o zatvaranju, da vize moje žene i djece zavise o delegaciji PLO-a i da time neće važiti nakon zatvaranje ureda. Ako žele ostati, oni trebaju izmijeniti svoj imigracijski status - kazao je Zomlot.

Dodao je da se to kosi sa diplomatskim normama.

- Djeca, žene i porodica nemaju nikakve veze s političkim razmiricama - naveo je, prenosi Al Jazeera.

Krajem augusta, SAD je obustavio pomoć Agenciji Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama - UNRWA koja pruža finansijsku pomoć namijenjenu dobrobiti, zaštiti i ljudskom razvoju palestinskih izbjeglica koje je Izrael istjerao iz njihovih domova, kao i za njihove nasljednike.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Iran upozorava Washington na posljedice ako intervenira nakon napada na Izrael

Sjedinjene Američke Države još jedan sponzor Rezolucije o Srebrenici

SAD i Japan dogovorili jačanje vojne saradnje zbog napetosti s Kinom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana