Ekonomija     | 17.09.2018. 11:46 |

Osam bh. kompanija na sajmu IMM Cologne 2019

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera IMM Cologne 2019 na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine svoje izvozne kolekcije predstavit će osam  bh. kompanija.

Radi se o jednom od najvećih sajmova u svijetu u ovoj branši, a  nastup bh. kompanija realizira Vanjskotrgovinska komora BiH  (VTK BiH) u suradnji i uz financijsku podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te USAID WHAM Projekta – Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima Američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Prema informacijama iz Vanjskotrgovinske komore BiH gdje je nedavno održan pripremni sastanak za ovaj sajam, na grupnom štandu BiH izlagat će: Boksit a.d. Milići, Bosnian Beech Board d.o.o. Visoko, Domus Arredi d.o.o. Zenica, FEF Export Import d.o.o. Sarajevo, H.M.M. d.o.o. Gradačac, Lignacoin d.o.o. Teslić, Malak Group d.o.o. podružnica Janj Donji Vakuf, te Senex d.o.o. Čelić.

Te kompanije  će biti korisnice subvencije u troškovima nastupa koje osiguravaju VTK BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i USAID WHAM projekt, te će imati punu organizacionu i savjetodavnu podršku u pripremi za sajam, što uključuje i mogućnost povezivanja sa potencijalnim stranim partnerima na sajmu.

Sajam IMM Cologne bit će održan od 14 do 20. januara naredne godine u Njemačkoj, a paviljon BiH od 209 metara kvadratnih bit će smješten u Hali 5.1 (segment ‘Prime’) na sajmištu ‘Koelnmesse’.

Izvoz namještaja iz BiH konstantno raste i u prvoj polovini ove godine njegova vrijednost je iznosila 604 miliona KM.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Turistička zajednica HNŽ na sajmu turizma u Beču

Turistička zajednica HNŽ-a na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu

Turistička zajednica HNŽ-a na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'