Stranačke aktivnosti     | 17.09.2018. 11:39 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Fahrudin Radončić, nervozan što će i treći put izgubiti izbornu trku za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, intenzivirao je svoju dugogodišnju kampanju laži protiv SDA i predsjednika Bakira Izetbegovića. 

Jedna u nizu tih laži je da je predsjednik Izetbegović „uvrijedio Sandžaklije“. Iako ne postoji nikakva izjava, a pogotovo uvreda koju je na račun Bošnjaka iz Sandžaka izrekao predsjednik Izetbegović ili bilo ko iz SDA, Radončić u gebelsovskom stilu nastavlja ponavljati tu izmišljotinu. 

Uvreda spram časnih Bošnjaka iz Sandžaka je ovakav pokušaj povezivanja sa onim što radi Radončić.  Bošnjački narod, uključujući i Bošnjake Sandžaka, masovno se pita ko je u stvari čovjek koji u svojim medijima decenijama napada svakog uglednog Bošnjaka i zbog čega je došao u Bosnu i Hercegovinu? 

Umjesto da odgovori na to pitanje, Radončić pokušava poistovijetiti sebe sa svim Bošnjacima Sandžaka. To nikako nije moguće, jer su sandžački Bošnjaci dali izuzetan doprinos u odbrani BiH i njenoj poslijeratnoj obnovi, za razliku od Radončića koji je rat proveo u kantini kuhajući kafe, a poslije rata radio samo u svoju korist a na štetu našeg naroda. 

Kakav odnos Radončić ima prema Bošnjacima porijeklom iz Sandžaka, pokazuje i nedavni brutalni medijski napad na uglednog privrednika Suhada Eću, samo zato što ne podržava njegovu politiku.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo