Kultura     | 17.09.2018. 14:01 |

Mostar spreman za slanje aplikacije za Europsku prijestolnicu kulture

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 17. rujna (FENA) - Kulturni djelatnici Grada Mostara, predstavnici javnog i nevladinog sektora, alternativne scene, akademski umjetnici i sveučilišni profesori razmatrali su na sastanku u ponedjeljak u Mostaru Prijedlog strategije razvoja kulture Grada Mostara 2018.-2026. "Premošćivanje razdvojenosti".

 Nakon sastanka istaknuto je kako je Grad Mostar postao prvi grad u Bosni i Hercegovini koji je dobio strategiju i da od 10. listopada više neće biti prepreka za slanje aplikacije za kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture.

 - Prijedlog strategije od sinoć se može naći na službenoj web stranici www.mostar2024.ba i sada, od osoba koje su sudjelovale na sastanku kao i od građana, očekujemo povratne informacije do 1. listopada, nakon čega bi 10. listopada trebao biti objavljen konačan dokument - izjavila je novinarima nakon sastanka voditeljica projekta za izradu strategije i aplikacije za Europsku prijestolnicu kulture (EPK) 2024. Inga Dragoje Mikulić.

 Podsjećamo Grad Mostar je donošenjem odluke o kandidaturi za EPK preuzeo obvezu izrade strategije razvoja kulture Mostara. Na prvom sastanku Foruma 2024. mostarski kulturni djelatnici donijeli su odluku da se Mostar kandidira za EPK2024 te zaključak kako izrada kvalitetne kulturne strategije treba biti jedan od glavnih ciljeva kandidature.

 - Grad Mostar treba imati strategiju razvoja kulture bez obzira natječe li se za Europsku prijestolnicu kulture ili ne - izjavio je novinarima autor strategije Vjekoslav Domjan, naglasivši dva njezina temeljna cilja, i to stvaranje okvira i ambijenta za proizvodnju i potrošnju kulturnih dobara i osiguranje modela upravljanja kulturom grada.

 Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić koji je pozvao javnost da se uključi i da svoje eventualne primjedbe i sugestije te izrazio uvjerenje kako će 10. listopada strategija biti službeno objavljena, nakon čega slijedi slanje aplikacije, i punopravno razmatranje Grada Mostara kao grada za EPK-a 2024.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu