Sport     | 17.09.2018. 09:46 |

Nakon dvije sezone pauze opet se igra Prvenstvo BiH u ragbiju XV

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 17. septembar (FENA) - Utakmicom 2. kola između zeničkih klubova Čelika i Rudara, koju je Čelik dobio s 102:5, nakon dvije sezone pauze počelo je Prvenstvo BiH u ragbiju XV. Bio je ovo, nakon četiri godine pauze, povratak seniorskog tima Rudara u Prvenstvo BiH.

Nažalost, ponovo zbog nedostatka novca i slabijeg rada u drugim sredinama, ove će sezone, uz zeničke klubove, igrati još samo Herceg iz Mostara. Međutim, Mostarci su zbog problema sa terenom, ali i manjka igrača, prolongirali svoju utakmicu 1. kola, u kojoj su trebali biti domaćini Čeliku. Taj je susret ponovo zakazan za 30. septembar u Mostaru.

Kako bi održali takmičarski ritam pred nastup državnog tima na Evropskom prvenstvu za sezonu 2018./2019., u okviru Konferencije 1, a koje bh. tim otvara 13. oktobra utakmicom protiv Hrvatske u Zenici, Čelik se odlučio, sa beogradskim Radom i Partizanom, oformiti novo takmičenje- RCC.

Zeničani će u okviru tog takmičenja u nedjelju, 23. septembra, u 15 sati gostovati kod Rada. Partizan će, pak, gostovati u Zenici. 

Čelik, čiji igrači čine kostur bh. državne selekcije, na proljeće očekuje i nastup u 12. izdanju Regionalne ragbi lige, koju su jednom i senzacionalno osvojili. Za sada je izvjesno učešće Ljubljane iz Slovenije, zatim Nade, ZRS i Dalmacije iz Hrvatske te Čelika iz BiH i Rada iz Srbije.

Mogućnost povrtaka u takmičenje najavili su i mađarski Ezstregom te austrijski Doanu iz Beča, ali spisak svih učesnika ovog takmičenja bit će poznat nakon sastanka u januaru iduće godine. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

NK Čelik od Grada Zenica traži pola miliona KM u cilju deblokade računa

Ivanković odlazi s klupe Širokog, najavio zanimljivu utakmicu protiv Rudara

Čelik zvanično otkazao i utakmicu protiv Posušja te će biti izbačen u niži rang

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo