Ekonomija     | 16.09.2018. 10:31 |

Na 'Sarajevskom festivalu turizma' 13.000 palačinaka za Ginisov rekord

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. septembra (FENA) - Kantonalno javnu preduzeće „Skenderija“ i ove godine, od 24. do 26. oktobra, organizira 40. Međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turistička berzu.

U realizaciji bogatog i raznovrsnog programa pored Centra „Skenderija“, uključeni su i Udruženje kuhara u BiH, Klub ljubitelja palačinaka te Udruženje barmena ICE Sarajevo.

Dio programa čine: Internacionalni kup kuhara i poslastičara te Internacionalni kup barmena, 24. i 25. oktobra u izložbenom prostoru dvorane „Mirza Delibašić“; Prva konferencija o gastro turizmu 25. oktobra u Domu mladih; Oživljavanje starog jelovnika 25. oktobra u jednom od sarajevskih hotela, kao i obaranje Ginisovog rekorda u serviranju 13.000 palačinaka 26. oktobra na platou Skenderije.

Posjetioci će za vrijeme trajanja sajma imati priliku degustirati tradiocionalna jela i pića.

Glavni cilj ove manifestacije jeste afirmacija domaće turističke ponude i prirodnih potencijala te predstavljanje turizma kao važne privredne grane naše zemlje.

Pored toga, na sajmu će se predstaviti i inostrani turistički i ugostiteljski djelatnici sa svojim ponudama - najavili su organizatori.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo