Stranačke aktivnosti     | 15.09.2018. 22:47 |

Saopćenje za javnost SDP-a

FENA Saopćenje

SDP BiH će uspostaviti zdravstveni sistem za sve građane BiH

 

Na centralnom predizbornom skupu Socijaldemokratske partije BiH u Vogošći, naglašeno je kako su građani Kantona Sarajevo žrtve bezobzirnog i korumpiranog zdravstvenog sistema, koji, osim građana, ne mari ni za ljude zaposlene u zdravstvu.

 

Takav slučaj nije samo u ovom kantonu i Federaciji BiH, nego i u ostatku Bosne i Hercegovine, jer desetine hiljada naših sugrađana nemaju pravo na zdravstveno osiguranje, a i kad imaju to pravo, često i nemaju adekvatne zdravstvene usluge.

 

SDP će uspostaviti zdravstveni sistem i kvalitetne zdravstvene usluge za sve građane BiH, koje se temelje na univerzalnosti, solidarnosti, jednakosti i dostupnosti. Ovakve vrijednosti su u skladu sa osnovnim evropskim vrijednostima u finansiranju i funkcioniranju zdravstvenog sektora, ali su integrirane i kompatibilne sa svim ostalim politikama i vrijednostima SDP BiH.

 

Prisutnim na skupu su se obratili Fuad Abaspahić, Segmedina Srna-Bajramović, Damir Mašić, Irfan Čengić, Saša Magazinović i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

 

Segmedina Srna-Bajramović, nositeljica liste SDP-a Skupštinu Kantona Sarajevo, navela je više nego važno da u narednih nekoliko sedmica u sugrađanima probudimo nadu, ponudimo objektivnu i uvjerljivu viziju kako ova zemlja ima potencijal da bude bolja za život svojih građana. 
 
„Moramo zaustaviti neuspješne politike, koje više od 20 godina vladaju Sarajevom i danas ponovo obećavaju kako će ga one pokrenuti“, rekla je Srna-Bajramović.

 

Irfan Čengić, nosilac liste SDP-a za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, rekao je kako je SDP za vrijeme svog mandata dokazao kako zna graditi puteve i povezivati građane širom BiH.  
 
„SDP će u narednom mandatu izgraditi dva kružna toka u Vogošći, kako bi se smanjile saobraćajne gužve i početi sa radovima na izgradnji Prve transverzale. Pokazali smo da znamo graditi puteve i vrijeme je da Vogošću spojimo sa centrom grada na adekvatan način“, dodao je Čengić.

 

Nosilac liste SDP-a za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Damir Mašić rekao je da je došlo vrijeme da se promijeni stvarnost u kojoj živimo.

 

„Ovako više ne može i ovako više ne ide. SDP je pokazao da zna kako napraviti iskorak ka boljoj Bosni i Hercegovini i jedini imamo plan kako to uraditi. Jedini smo napravili program Plan 10 koji smo zajedno sa građanima BiH napravili. On je i vizija i plan boljeg života za sve ljude u našoj zemlji“, rekao je Mašić.

 

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović rekao je na snazi sukob dva koncepta, dvije vizije i dvije Bosne i Hercegovine.

 

„Naš koncept se zasniva na politici traženja rješenja životnih problema, njihov je da proizvode probleme. Naša vizija države je da budemo mjesto gdje ljudi rado dolaze, njihova da nas sve rasele po bijelom svijetu. U našoj BiH ima mjesta za sve nas, a njihova treba da pripada samo njihovim porodicama“, poručio je Magazinović.

 

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić poručio je da mi nemamo rezervne domovine, zbog čega će se SDP i Denis Bećirović boriti za funkcionalnu državu BiH, njene ljude, njena bogatstva i privredu, a što ova vlast ne radi.

 

„Nećete više uništavati najbolje bh. firme i prodavati prirodna bogatstva u bescjenje. Nećete više rastjerivati našu djecu i najbolje bh. stručnjake po svijetu. Nećete nas više udaljavati od civilizovanog svijeta i sa evropskog puta. SDP će vratiti ugled Bosni i Hercegovini u međunarodnim krugovima i osigurati članstvo u NATO i EU“, poručio je Nikšić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

SDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta