Stranačke aktivnosti     | 15.09.2018. 16:16 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Kandidat za člana Predsjedništva BiH, Senad Šepić i nosilac liste Nezavisnog bloka za Parlament BiH, Fuad Kasumović boravili su jučer u Maglaju i Tešnju gdje su posjetili nekoliko privrednika, te razgovarali sa predstavnicima poslodavaca, radnicima i građanima.

Na kraju posjete održan je predizborni skup i predstavljanje kandidata u Tešnju. Na skupovima, na kojima se okupio veliki broj građana dajući podršku novom političkom projektu, pored kandidata iz ovih gradova, govorio je Senad Šepić kandidat za člana Predsjedništva BiH, te Fuad Kasumović, kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH i Nusret Imamović, nosilac liste za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona.

''Kada sam prije dvije godine bio u kampanji za gradonačelnika Zenice, niko nije vjerovao da mogu pobijediti i desne i lijeve. Sa mladim timom išao sam po mjesnim zajednicama i ljudi su se u početku krili, imali su strah da se pojave u mom društvu. Međutim, na izborima oslobodili su se straha i to isto vidim u ovoj kampanji – kako sam pobijedio u Zenici, tako ćemo pobijediti i čitavom Zeničko-dobojskom kantonu, Nezavisni blok će odnijeti pobjedu u Bosni i Hercegovini, a na čelu države biće najsposobniji kandidat, naš Senad Šepić. Radončić, Džaferović i Bećirović misle kao i SDA prije dvije godine u Zenici, da su u prednosti, a vidjeli smo u renomiranoj TV anketi kako ih je Šepić pomeo. Tako narod misli i tako će biti na izborima,'' izjavio je Fuad Kasumović.

Predstavnici Nezavisnog bloka obišli su i nekoliko uspješnih kompanija u privatnom vlasništvu i ovaj kraj ima vitalan poduzetnički duh kojem treba podrška i rasterećenje taksi i nameta. ''Nezavisni blok je nastao kao krik, da se institucije vrate narodu, da radnici ne budu izrabljivani za platu od 350 KM. Naša nova ekonomska politika podrazumijeva godišnji rast BDP-a od 6%, kao i smanjenje doprinosa poslodavcima i povećanje plata radnicima, posebno minimalne plate, na 750 KM po radniku. Da bi se mogli okrenuti ovim životnim pitanjima, narod moramo osloboditi od straha, osloboditi ih korumpiranih političara i Sjedinjene Države i EU nam poručuju ili integracije ili izolacija. Akteulni politički šefovi su prokockali sve šanse i zemlju zakucali za evropsko dno. Vidite kako je američka administracija tretira Dodika i Špirića, a i Čović i njegovi pajdaši iz bošnjačkog vrha danas imaju razloga za brigu. Vrijeme je da izgradimo novu politiku koja će vratiti dostojanstvo našem narodu, kojeg je Bakir ponizio i sveo na općinu Centar koja po njemu vrijedi više od deset drugih. Mi želimo politiku ravnomjernog razvoja i ulaganja na svaki pedalj naše domovine, jaku i poštovanu državu u regionu, Evropskoj uniji i svijetu i to naš narod prepoznaje širom zemlje i daje nam podršku'', poručio je Senad Šepić, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom