Stranačke aktivnosti     | 15.09.2018. 15:05 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Senad Šepić, kandidat Nezavisnog bloka za člana Predsjedništva BiH, dobio je najveću podršku gledalaca ove ugledne TV kuće, u konkurenciji 10 kandidata iz Federacije BiH koji se nalaze na glasačkom listiću za oktobarske izbore. Šepić je dobio 36% ukupnih glasova. Anketa je bila otvorena 7 dana, a rezultati su objavljeni sinoć na Centralnom dnevniku.

Na drugom mjestu je Denis Bećirović iz SDP-a sa 30%, dok je treći Željko Komšić sa 14% podrške.

Ova anketa je potvrdila i ranija predviđanja javnosti da se lijevi politički blok podijelio na Komšića i Bećirovića i da je tu siguran izbor Komšić, jer je kandidat za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, gdje je potrebno značajnije manji broj glasova za izbor na tu funkciju, a da Bećirović tu nema objektivne šanse za prolazak, imajući na umu da obojica pripadaju istom spektru birača.

Senad Šepić kao kandidat širokog političkog centra, uz podršku nekoliko partnera – novih stranaka – Narod i pravda, Elmedina Konakovića iz Sarajeva, Novog bošnjačkog pokreta, Prve stranke,Snage centra i zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića, te jasnu podršku Krajine iz koje dolazi, je kandidat koji ima najviše podrške birača na terenu cijele BiH i pobjeđuje na izborima, potvrđuje to i ova anketa.

Ovo je sličan scenarij onom od prije dvije godine na lokalnim izborima, kad se desnica okupila oko tzv. Grande koalicije, kako su je nazivali lideri SDA i SBB, a ljevica oko SDP-a da svojim koji su sebe, putem svojih medija, predstavljali kao ubjedljive favorite. Isto rade i ovaj put, ali je stanje na terenu očito drugačije.

Kako su Fuad Kasumović i drugi nezavisni načelnici prije dvije godine ubjedljivo pobijedili i lijeve i desne, jer narod želi promjene i novu politiku, tako je sasvim izvjesno očekivati i na ovim izborima, kada bi Nezavisni blok i Senad Šepić, koji ima najveće šanse da bude novi član Predsjedništva Bosne i Hercegovine mogli biti pobjednici i dobiti šansu da vode BiH u narednom periodu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'