Bosna i Hercegovina     | 15.09.2018. 15:06 |

'Let's Do It' - Volonteri čistili u 60 općina i gradova širom BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. septembra (FENA) - Na Svjetski dan čišćenja, u okviru 'Let's Do It' projekta, volonteri su danas čistili ulice, parkove, planine, obale rijeka i jezera u 60 općina i gradova širom Bosne i Hercegovine.

Koordinator akcije 'Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan' Junuz Elkaz kaže da je divan osjećaj biti dio te globalne inicijative.

- Zatvorite oči i zamislite milione ljudi iz 156 država koji su danas izašli na ulice, na plaže, u parkove, u šume i svi oni čiste otpad s jednim ciljem a to je planeta Zemlja bez ilegalnih deponija otpada. Ponosan sam na hiljade volontera i volonterki iz Bosne i Hercegovine koji su danas pokazali da su spremni žrtvovati slobodno vrijeme i svoje resurse da  bi očistili i sačuvali prirodne ljepote koje nas okružuju - kazao je.

Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) već šestu godinu zaredom podržava Let's Do It projekt, a ove godine se volonterima pridružio i ambasador Lars-Gunnar Wigemark.

Projekt je podržao BH Telecom, kao i Eko život d.o.o., Konzum, Fabrika cementa Lukavac d.d., Sarajevski Kiseljak i Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK. Specijalni partner akcije je Olimpijski komitet BiH koji je finansijski, logistički i organizaciono podržao 'Let's Do It' projekt.

Svjetski dan čišćenja provodi se u Bosni i Hercegovinu u okviru 'Let's Do It' projekta, tačnije kao sedma po redu volonterska akcija 'Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan', saopćili su organizatori.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Svjetski dan čišćenja: Očišćen dio obale u Neumu

Svjetski dan čišćenja u BiH obilježilo više od 2.000 volontera

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo