Bosna i Hercegovina     | 15.09.2018. 12:41 |

Čavara otvorio 14. Sportske igre UDVDR HVO HB Zajednice udruga SBŽ-a

FENA Saopćenje

 USKOPLJE, 15. rujna (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, u svojstvu pokrovitelja, u Uskoplju je u subotu otvorio 14. Sportske igre Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Zajednice udruga Srednjobosanske županije (SBŽ) 

 - Posebna je radost kad se sretnemo i prisjetimo svih događaja iz prošlosti. Tako smo se danas na spomeniku prisjetili i naših dragih prijatelja, prijatelja kojih više nema. Njih se ne trebamo sjećati samo kad polažemo vijence, nego ih se trebamo sjećati svaki dan i propitkivati jesmo li i radimo li ono što oni od nas očekuju- kazao je uz ostalo predsjednik Federacije BiH. 

 Prenoseći pozdravehrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, Čavara je istaknuo kako "nesmijemo raditi jedni protiv drugih, moramo bit svjesni  svoje odgovornosti, svoje uloge u današnjem vremenu, jer mi nasljeđujemo i baštinimo ono što su generacije prije nas, dajući svoje živote i utkajući znoj u ovu zemlju, kako bi ta zemlja nama bila ostavljena da mi generacijama koje dolaze iza nas ostavimo još bolju, ljepšu i sretniju zemlju za naš hrvatski narod, za svakog pojedinca koji živi na ovim prostorima"

- Vjerujem da ćemo svi zajedno uspjeti ostvariti pobjede koje ćemo napraviti u budućnosti, i ono najvažnije, da očuvamo hrvatski narod kao politički subjekt i sutra spriječimo bilo kakvo omalovažavanje hrvatskog branitelja i Hrvatskog vijeća obrane koji su utkali sve ono što danas ima u BiH -  poručio je predsjednik Federacije u prigodnom obraćanju nazočnima.

 Predsjednik UDVDR HVO HB ŽSB Drago Smoljo zaželio je dobrodošlicu te zahvalio političkim dužnosnicima i svim drugima koji su dali potporu u organizaciji 14. Sportskih igara.

- Danas smo se ovdje okupili u znatno velikom broju kako bi se družili, natjecali i, na kraju, dostojanstveno i primjereno se ponašali , kao bi ostao utisak onakav kakav smo ostavljali zadnjih godina. Mi smo udruga koja treba ostati primjer svim ostalim braniteljima. Zato vas i ovaj put molim da nastavimo u tom smjeru, da budemo primjer drugima - kazao je predsjednik UDVDR HVO HB ŽSB Drago Smoljo.

Svečanom otvaranju 14. Sportskih igara prethodilo je polaganje vijenaca hrvatskim braniteljima na spomen obilježju u Uskoplju, priopćeno je iz Ureda predsjednika F BiH.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Održane 18. sportske igre ratnih vojnih invalida FBiH  

Mostarski gimnazijalci sportskim igrama protiv ovisnosti

'Male sportske igre' u Tomislavgradu okupile oko 350 mališana

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta