Bosna i Hercegovina     | 14.09.2018. 18:42 |

Mahmutbegović: BiH će nadživjeti sve one koji napaduju njenu cjelovitost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. septembra (FENA) - Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović čestitala je danas svim građanima općine Jajce Dan oslobođenja.

Obraćajući se na Svečanoj akademiji, posebno je istakla da je izuzetno  značajno obilježavanje važnih datuma i događaja iz naše historije a posebno ovakvog događaja kao što je oslobađanje Jajca, kraljevskog grada koji svjedoči hiljadugodišnju opstojnost bosanske države.

 „Svjedoci smo, u posljednje vrijeme sve otvorenijih napada na integritet i cjelovitost Bosne i Hercegovine. Svjedoci smo pokušaja prekrajanja historije i istine o agresiji na BiH, negiranja genocida, veličanja ratnih zločinaca, vrijeđanja naših žrtava, pa čak i vrijeđanje našeg vjerskog identiteta. Bosna i Hercegovina ima hiljadugodišnju historiju, mi smo se borili za nju, naši šehidi su dali živote  braneći svoje porodice, svoje komšije, svoja ognjišta i zato im možemo reći- Bosna i Hercegovina će nadživjeti sve one koji misle drugačije.

Mi imamo obavezu čuvati istinu o našoj prošlosti, ne smijemo zaboravljati, ali isto tako mi imamo obavezu da gradimo svjetliju budućnost u interesu generacija koje dolaze. Samo uz puno uvažavanje i međusobno poštovanje, možemo graditi državu koja će biti poželjna za  sve nas“, istakla je Mahmutbegović.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Mahmutbegović: Sebija Izetbegović je magistrirala sa desetinama svjedoka, a ne sama pred sobom u četiri zida

Mahmutbegović: Zaustaviti hajku na reisa Kavazovića

Mahmutbegović: BiH je bila, jeste i ostat će za vijeke vjekova, država ravnopravnih naroda i građana

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo