Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 14.09.2018. 16:08 |

Peskov: Nema razloga da poduzimamo mjere protiv Boshirova i Petrova

FENA Internet

MOSKVA, 14. septembra (FENA) - Rusija nema zvaničnog razloga da pokrene bilo kakve mjere protiv Alexandera Petrova i Ruslana Boshirova, koje London sumnjiči da su učestvovali u incidentu u Salisburyju, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitry Peskov.

London Boshirova i Petrova sumnjiči za pokušaj ubistva nervnim agensom dvostrukog ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Salisburyju. 

- Protiv njih nisu poduzete nikakve akcije jer nema razloga za takvo nešto. Nisu prekršili zakone na ruskom teritoriju a nemamo službene podatke da li su to gdje drugo učinili - dodao je Peskov, prenosi agencija Tass.

Istaknuo je da se London nije obratio Moskvi za pravnu pomoć u slučaju pokušaja ubistva Skripalja i njegove kćerke Julije.

London smatra da su dvojica Rusa pripadnici vojne obavještajne službe GRU, dok Moskva to negira ističući da se radi o civilima.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Šojgu: Rusija pojačava proizvodnju tenkova

Ukrajina tvrdi da je oborila strateški ruski bombarder TU-22M3

Strateški bombarder TU-22M3 srušio se na jugu Rusije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'