Servisne informacije     | 14.09.2018. 14:30 |

U Bosni sutra oblačno, a u Hercegovini sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. septembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas je bilo malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u Krajini.

Temperature zraka u 14 sati: Ivan-sedlo i Sokolac 23 stupnja, Bihać 25, Bugojno, Jajce, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 26, Prijedor i Trebinje 27, Brčko, Bileća, Doboj i Zvrornik 28, Gradačac, Tuzla, Banja Luka i Bijeljina 29, Stolac 30, Mostar 31 stupanj.

U Bosni se sutra očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini i na sjeveru pretežno sunčano. Poslijepodne ili u večernjim satima očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadnog smjera, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 17 do 22, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 stupanj.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Poslijepodne, mjestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura iznosit će oko 12, a najviša dnevna ok 26 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo