Bosna i Hercegovina     | 14.09.2018. 13:53 |

Vlada RS-a će obezbjediti pomoć učesnicima koji su imali nesreću u Italiji

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 14.septembra (FENA) – Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar prosvjete i kulture Dane Malešević razgovarali su sa direktoricom Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža“ Brankom Kovačević, u vezi sa saobraćajnom nesrećom u Italiji u kojoj je učestvovao autobus koji je vozio učenike ovog centra sa ekskurzije.

Cvijanović i Malešević su poručili učenicima i nastavnicima Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža“, koji se nalaze u Italiji, da će im Ministarstvo prosvjete i kulture i Vlada Republike Srpske obezbijediti svu potrebnu pomoć i podršku.

Kovačević je potvrdila da se svi učenici i nastavnici osjećaju dobro. Povrijeđeni đaci su hospitalizovani u lokalnoj bolnici i niko nije zadržan na daljem liječenju.

Po kompletiranju medicinske dokumentacije, učenici će biti smješteni u hotel. Roditelji učenika su o svemu obaviješteni, saopćeno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS-a.

Učenici Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ vraćali su se sa ekskurzije iz Španije, kada se u ranim jutarnjim satim kod Breše u Italiji dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao jedan od autobusa koji je prevozio učenike.

U ovoj nezgodi, čiji se uzrok još utvrđuje, smrtno je stradao suvozač autobusa, dok je 12 učenika lakše povrijeđeno.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Najmanje 29 povrijeđenih dok je trajekt iz Caprija udario u kej u Napulju

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'