Sport     | 14.09.2018. 13:28 |

Prvotimci Jedinstva žele lidersku poziciju na tabeli Prve lige FBiH

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 14. septembra (FENA) - Zbog kadrovskih problema, u nekoliko posljednjih utakmica nismo igrali na željenom nivou, ali smo pobjeđivali. Nismo kompletni ni pred ogled s Rudarom, međutim razmišljamo samo o osvajanju tri boda. Uz podršku naših navijača, nastojat ćemo sutra preuzeti lidersku poziciju na tabeli Prve lige Federacije BiH, istakao je šef stručnog štaba Nogometnog kluba Jedinstvo Vlado Jagodić u najavi utakmice šestog kola Prve lige FBiH s Rudarom iz Kaknja.

Bihaćki „crveno-bijeli“ trenutno su na diobi prvog mjesta s Orašjem. U dosadašnjem dijelu takmičenja osvojili su 12 bodova, uz učinak od četiri pobjede i jednog poraza. Sutrašnji rival je do sada skupio pet bodova manje.

- Naša defanzivna linija je u četiri utakmice sačuvala vlastitu mrežu. Nažalost, bilo je dosta oscilacija kod igrača u veznom redu, a ni napadači još nisu na svom maksimumu. Protiv Rudara očekujem upravo njihovo maksimalno zalaganje, jer Rovčanin, Galin, Samardžić, Jašarević i Zečević  sigurno posjeduju zavidnu kvalitetu - dodao je Jagodić.

Jedan od članova navalnog reda Damir Rovčanin potvrdio je kako su u svlačionici svi zadovoljniji rezultatima, nego igrama u posljednjim mečevima.

- Znamo da možemo mnogo više, od ovoga što smo pokazali do sada. Ipak, s obzirom na to da smo trenutno na diobi prvog mjesta, nemamo razloga da ne budemo optimistični. Igrat ćemo sve bolje, a nadam se da ćemo to već demonstrirati protiv naših sportskih prijatelja iz Kaknja. Respektujemo ekipu Rudara, no učinit ćemo sve da bodovi ostanu u Bihaću - rekao je Rovčanin.

Ogled šestog kola Prve lige Federacije BiH između Jedinstva i kakanjskog Rudara igra se sutra na stadionu "Podno borića" od 16 sati i 30 minuta.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

FK Goražde u nastavku Prve lige FBiH dočekuje Mladost iz Doboj Kaknja

Rukometašice Goražda pripremaju se za novu prvenstvenu sezonu

Prva liga FBiH - Fudbaleri Goražda u prvoj utakmici pred domaćom publikom dočekuju Radnički

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana