Stranačke aktivnosti     | 14.09.2018. 12:44 |

Saopćenje za javnost A-SDA BiH

FENA Saopćenje

Izjava kandidatkinje Stranke demokratske aktivnosti A-SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo Jasmine Tokić na Press konferenciji13.09.2018. godine

“Mi kao nova politička snaga u KS, iako nikada nismo bili sastavni dio struktura vlasti iza sebe imamo konkretne i važne rezultate u definisanju obrazovnog sistema za budućnost naše države i našega naroda.
Npr.

• Uveli smo obavezno intoniranje himne države BiH prilikom početka svake školske godine,

• Obaavezne lekcije u nastavni plan i program izučavanja genocida u Srebrenici i opsadi grada Sarajeva,

• Naši ekspertni timovi rade temeljitu analizu udžbenika koji se koriste u osnovnim i srednjim školama te na bazi takve analize povukli smo iz ubotrebe udžbenik Geografije za 9. razred u kojem su djeca u KS učila da Neum i politički i geografski pripada R Hrvatskoj.

Kao sastavni dio zakonodavne vlasti obezbijedit ćemo:

• U punom kapacitetu a na bazi naučno relevantnih činjenica izučavanje bosanskog jezika (koji se danas u školama i fakultetima pogrešno naziva  skračenicom B/H/S), kao i bošnjačke i bosanske književnosti,

• Obezbijediti besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih i srednjih škola.

Ova socijalna mjere ima za cilj prvenstveno da svoj djeci pruži jednake mogućnosti za školovanja ali i finansijski rastereti roditelje.

• Vratiti osmogodišnje obrazovanje

Uradili smo ekspertnu analizu uvođenja devetogodišnjeg školovanja, te je potpuno jasno da ciljevi zbog kojih je uvedeno nisu ostvareni, naprotiv i djeca i nastavno osoblje su preopterećeni  obimnim, bespotremnim i zastarjelim sadržajima od kojih niko nema koristi.

VRIJEME JE... ZA KVALITETNIJE OBRAZOVANJE

VRIJEME JE ZA KRUPNE PROMJENE

PRIDRUŽITE NAM SE

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

MCP - U BiH 911 oporavljenih osoba od koronavirusa

Saopćenje za javnost A-SDA

Saopćenje za javnost A-SDA BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'