Bosna i Hercegovina     | 14.09.2018. 08:32 |

ISPRAVAK VIJESTI: 'Srednjoškolci pozivaju mostarske tvrtke...'

FENA Saopćenje

U vijesti emitiranoj pod nazivom "Srednjoškolci pozivaju mostarske tvrtke na sudjelovanje u 'Socijalnom danu'" naveden je pogrešan datum održavanja "Socijalnog dana". Umjesto 19. rujna treba stajati 19. listopada. Ispravljenu verziju vijesti ponavljamo u cijelosti:


MOSTAR, 13. rujna (FENA) - Srednjoškolci su uputili poziv društveno odgovornim kompanijama s područja Mostar da se 19. listopada pridruže Socijalnom danu Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Socijalni dan jedan je dan u godini kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima. Novac koji se zaradi Socijalnim danom donira se u svrhe financiranja omladinskih projekata širom BiH, podsjećaju iz Asocijacije srednjoškolaca u BiH.

Srednjoškolci na taj način dobivaju priliku da osjete klimu radnog prostora i vide kako je provesti 8 sati na radnom mjestu, te svojim angažmanom mogu pomoći sebi pri odabiru budućeg zanimanja i istovremeno pomoći vršnjacima da realiziraju svoje ideje, škole omogućuju svojim učenicima određeni vid praktične nastave, a kompanije ulažu u lokalnu zajednicu i mlade ljude svoga grada koji su snaga moć današnjeg društva.

Asocijacije srednjoškolaca BiH do sada je implementirala dva "Socijalna dana". Prošle godine radilo je 1078 srednjoškolaca i srednjoškolki koji su stekli svoje praktično iskustvo u više od 300 poduzeća.

Novcem iz fonda Socijalnog dana financirat će se projekti koji će doprinijeti razvoju lokalnih zajednica, ali i položaju srednjoškolaca u njima. Podršku realizaciji "Socijalnog dana" pruža i Ministarstvo obrazovanja i znanosti u BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Brže do zaposlenja uz 'Job Lab' radionice Telemach fondacije

Srednjoškolcima se nudi plaćena ljetna praksa u hotelima u Livnu i Dalmaciji

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca i srednjoškolki

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'