Stranačke aktivnosti     | 13.09.2018. 20:36 |

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništo

FENA Saopćenje

DR. ZELENIKA: BRČKO JE IDEALAN OBRAZAC KAKO UERDITI NACIONALNE ODNOSE U BiH

Izaslanstvo Koalicije Hrvatsko zajedništvo koje su predvodili dr. Diana Zelenika, kandidatkinja HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, a koju podržavaju i ostale članice Hrvatskoga zajedništva te glavni tajnik HDZ-a 1990 i tajnik Koalicijskoga vijeća Hrvatsko zajedništvo Ivica Gašpar, danas je, u popodnevnim satima, nakon Tuzle posjetilo i Brčko distrikt gdje im je domaćin bio Tomislav Stjepanović, u ime Organizacije HDZ-a 1990 Brčko distrikta.

Oni su zajedno položili vijenac ispred spomenika 108. pješačke brigade Brčko, družili se s građanima, a nakon toga je dr. Zelenika dala izjavu za medije.

„Ono što želim istaknuti jeste kako je Brčko distrikt idealan obrazac i primjer kako funkcionalno urediti nacionalne odnose u BiH, kako postići punu političku participaciju, a da se nimalo ne ošteti onaj drugi, odnosno treći. Zato smatram kako je Brčko iznad svih ostalih sredina u BiH i da je primjer Brčkoga jedna zvijezda vodilja koja nas vodi prema trajnom rješenju problema u BiH.

Ono što mi žarko želimo, i neophodno trebamo, jeste jedno veliko pospremanje unutar vlastite kuće, prvenstveno u pravosudnom sektoru, zatim i u ekonomskom, kako bismo u konačnici bili funkcionalno spremni pristupiti NATO savezu, koji će nam jamčiti sigurnost za buduće generacije, i da bismo bili spremni pridružiti se EU koja će nam osigurati ekonomsko blagostanje i prosperitet. To su naši vitalni i strateški ciljevi koje ćemo ispuniti u idućem desetljeću. Možda se sada to čini prepotentnim reći, ali čvrsto vjerujem, i u konačnici znam, kako ćemo postati normalna i stabilna država koja će sve svoje razlike pretvoriti u snagu, a svu svoju negativnu energiju iz prošlosti potrošiti kao gorivo na putu ka zajedničkoj budućnost. Hvala i živjela BiH!“, kazala je dr. Zelenika obraćajući se medijima.

 

                                                                                  Informativno-promidžbeni ured

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!