Servisne informacije

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta

SARAJEVO, 13. septembra (FENA) - Na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina, kod mjesta Maleševci, nakon kraće obustave zbog saobraćajne nezgode, uspostavljen je saobraćaj za putnička vozila, dok teretna vozila i dalje ne mogu proći.   

Danas do 18 sati zbog redovnog održavanja javne rasvjete u tunelu Ivan na magistralnom putu M-17 Sarajevo-Konjic, vozila saobraćaju jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, u toku su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok  putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16.1 Klašnice-Prnjavor. 

Od ostalih puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja izdvajaju se regionalni putevi: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača i R-474 Jelah-Piljužići.  

Vremenski uvjeti danas su povoljni, a promet vozila umjeren.  

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) J.Č.