Sport     | 13.09.2018. 16:58 |

Sutra počinje meč Japan - BiH za Svjetsku grupu teniskog Davis Cupa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. septembra (FENA) - Mečevima Taro Daniel – Tomislav Brkić, te Yoshihito Nishioka – Mirza Bašić, sutra počinje play-off susret Japan – BiH za Svjetsku grupu Davis Cupa.

- Bit će teško i zbog jakih protivnika i zbog spore podloge koja više odgovara domaćinu, ali najvažnije je da nema povreda - kaže kapiten bh. tima Brkić i podsjeća da je Mirza Bašić imao problema s bolovima u desnoj nozi, ali da se sada dobro osjeća, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH. 

- Momci su imali kratke pripreme jer smo zbog tajfuna u Japanu bili prinuđeni da mijenjamo plan puta, ali dali su sve od sebe da vrijeme iskoriste maksimalno za treninge i za koliko-toliko odmora i spavanja, kako bi se prilagodili velikoj vremenskoj razlici - kaže Senad Hadžimešić, direktor TSBiH. 

Svi mečevi igrat će se od 14. do 16. septembra u Teniskom centru Utsubo u Osaki. Glavni teren je stadionskog tipa sa kapacitetom od pet hiljada gledatelja, tako da će japanski tim imati veliku podršku navijača.

Direktan TV prijenos prvog dana (petak 14. septembra) će početi u 4 sata i 50 minuta u programu BHT, a snimak mečeva bit će emitiran u 22 sata i 15 minuta, navodi se u saopćenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića

Džumhur poražen na startu kvalifikacija za Masters u Miamiju, Fatić neuspješan u Zadru

Pad bh. tenisera na ATP rang listi, Đoković povećao prednost na vrhu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo