Stranačke aktivnosti     | 13.09.2018. 15:36 |

Saopćenje za javnost GO SDA Cazin

FENA Saopćenje

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Cazin predstavio je sinoć građanima Tržačkih Raštela svoje kandidate za sve nivoe vlasti. Razgovaralo se o ulaganjima Kantona i Federacije u ovu mjesnu zajednicu, realizovanim projektima, te planovima za naredni mandat.

Predsjednik GO SDA Cazin i nosilac liste za Skupštinu Unsko-sanskog kantona osvrnuo se na generalnu politički situaciju u Bosni i Hercegovini i Krajini kazavši kako je Cazin u zadnjih 10 godina bio mjesto odakle se krenulo u mnoge podjele bošnjačkog korpusa, a sve zbog kako je kazao sebičnih pojedinaca kojima zbog toga nije bilo više mjesta u SDA.

Prema riječima predsjedavajućeg Skupštine USK Nijaza Hušića, kraju se privodi jedan izuzetno težak mandat, koji je ipak doveden do kraja uz veliki postotak realiziranih planova. Upravo je zbog toga rad Skupštine bio na konstantnom udaru, budući da je pojedincima smetala stabilizacija, navodeći da ti pojedinci žele hos i nered kako bi u takvim uslovima mogli ostvariti svoje interese.

Premijer USK i kandidat za Parlament Federacije BiH Husein Rošić podjsetio je, pak, na brojne projekte koje je području Tržačkih Raštela realizovala Vlada USK, gdje se posebno ističe 100 hiljada KM za put Rujnica – Bukovica, 60 hiljada KM za put Rujnica – Rošići, 30 hiljada za igralište u Rujnici, 15 hiljada za grijanje u područnoj školi u Rujnici, 40 hiljada za džematsku kuća u Rujnici, 10 hiljada u put Crnaja – Tržac, 4 i po hiljade za most u Rujnici, 5 hiljada za put Muranovići - Tržačka Rastela, 45 hiljada za stolariju u školi Tržačka Raštela. Iako se mnogi žele kiti uspjesima Vlade USK, gdje prednjači Gradska uprava Cazina, građani itekako znaju prepoznati kvalitetan rad i zalaganje budući da je upravo Kanton najviše potaknuo razvoj ove MZ, zaključio je Rošić na kraju saopćenja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDA USK: Nerad Kantonalne skupštine uslovljen je strahom od gubitka vlasti

Saopćenje za javnost KO SDA USK

Skupštinski zastupnici SDA smatraju da je krajnje vrijeme za smjenu vlasti u USK

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo