Bosna i Hercegovina     | 13.09.2018. 14:23 |

U Srebrenici diskusija o ulozi medija u demokratskim izborima

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 13. septembra (FENA) - "Uloge medija u demokratskim izborima“, naziv je diskusije koja je održana danas u Srebrenici u organizaciji Misije OSCE-a u BiH.

Predavanje o ovoj temi je predstavnicima srebreničkih medija održala šefica kancelarije OSCE-a Srebrenica Kelly Moore, a novinari su tokom diskusije govorili o svojim iskustvima u izvještavanju.

- Mediji su dužni da u skladu s zakonom pravično, profesionalno i stručno prate izborne aktivnosti uz dostojno poštivanje novinarskog kodeksa i etičkih standarda. Novinari moraju biti sami svjesni vlastite odgovornosti da održavaju najviše profesionalne standarde, te da se sudržavaju zapaljivog i neodgovornog izvještavanja - rekla je službenica za odnose s javnošću misije OSCE-a u BiH Elma Kadić. 

Naglasila je da će Misija OSCE-a u BiH nastaviti raditi s medijskim profesionalcima kao i svim ostalim ključnim institucijama na unapređenju slobode medija. Slobodni i nezavisni mediji, ističe, temelj su demokratskog društva, a posebnu važnu ulogu u pravovremenu informisanju građana imaju lokalni mediji.

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

PSOTC - Održan temeljni kurs o upravljanju medijima u operacijama podrške miru (VIDEO)

Počela druga faza glasanja u Indiji

Ambasador Aggeler u Banjoj Luci: Želimo da pomognemo da se smanje političke tenzije u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu