Stranačke aktivnosti     | 13.09.2018. 13:42 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok je sinoć održao predizborni skup i predstavljanje kandidata na Ilidži. Skup je okupio veliki broj građana koji vjeruju u potrebu nove politike, izgradnju poštene države i vraćanja povjerenja u institucije. Na skupu su se obratili Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka, prof. dr. Kemal Dizdarević, nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo, Azra Atagić Ćatović, kandidatkinja za Parlament BiH, Razija Mujanović, legendarna košarkašica i kandidatkinja na listi za Parlament FBiH, te Faruk Hadžić, nosilac liste za Parlament BiH.

''Skupovi Nezavisnog bloka i velika podrška našeg naroda su potvrda jedne nove energije i politike rješenja koja će služiti svim ljudima, a ne samo odabranima. Oni koji se kriju od svoga naroda i bježe od TV debata pokazuju da nemaju kapacitet i takvi ne mogu voditi ovaj narod i zemlju. Vjerujem u naše kandidate, vjerujem u promjene, vjerujem u rješenja koja nudimo i vjerujem da pobjeda Nezavisnog bloka znači pobjedu budućnosti svih budućnosti svih nas u BiH nad lošim politikama koje su oduzele dostojanstvo narodima i građanaima u našoj zemlji'', izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.

Azra Atagić Ćatović, kandidatkinja za Parlament BiH: ''Nažalost, u Bosni i Hercegovini  žena je nevidljiva kada se donose političke odluke. To želim mijenjati. Želim biti dio promjene koju želim vidjeti i mislim da ulaskom u politiku kao prethodno ostvarena na poslovnom i privatnom polju, majka troje djece i supruga Zlatnog ljiljana koji je 100% invalid itekako imam osnova i motiva boriti se za jednake šanse za sve u poštenoj državi unutar politika Nezavisnog bloka.'' Nosilac liste za Parlament BiH (izborna jedinica Kanton Sarajevo i BPK-Goražde), Faruk Hadžić je izjavio: “Mladi ljudi nemaju vremena baviti se temama poput Ustava i koje ćemo praznike i kada slaviti već žele siguran posao, primanja dostojna normalnog života i mogućnost da samostalno izdržavaju svoje porodice i ostaju u BiH.”

Prof. dr. Kemal Dizdarević, nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo: ''Vrijeme je da se stavi tačka na privatizaciju zdravstva u BiH i pruži otpor politikama koje oduzimaju osnovna ljudska prava građana BiH a to je pravo na adekvatno, pravovremeno i besplatno liječenje. Vrijeme je da se pacijentima vrati dostojanstvo i kvalitetan zdravstveni sistem od kojeg neće strahovati već u koji će vjerovati i mislim da unutar politika Nezavisnog bloka leži šansa  kojom je to moguće dostići''.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana