Ekonomija     | 13.09.2018. 13:02 |

Messer otvara novo postrojenje u Sočkovcu

FENA Saopćenje

SARAJEVo, 13. septembra (FENA) - Najveća svjetska kompanija za proizvodnju plinova, Messer Group, koja u Bosni i Hercegovini posluje u svoja tri društva (Messer Mostar Plin, Messer BH Gas i Messer Tehnoplin), sutra će svečano otvariti postrojenje Sočkovac 2, u opštini Petrovo u RS-u, najavljeno je iz te kompanije.  

Prvo postrojenje C02 u u Sočkovcu, koje je otvoreno prije šest godina, pokazalo se vrlo uspješnim, ali kapacitetno nedovoljnim za sve potrebe bh. tržišta. Stoga je izgrađen novi pogon C02 s kapacitetom 2000 kg C02 na sat i sve količine su unaprijed prodane.

Generalni direktor Messer BH Gasa Valentin llievski će zajedno s ministrom industrije, energetike i rudarstva RS Petrom Đokićem presjeći vrpcu i pustiti u rad postrojenje.

Isti dan uposlenici Messera iz cijele Bosne i Hercegovine, oba bh. entiteta, u Sočkovcu će organizirati svoju poznatu «Ajvarijadu» od paprika koje su zasadili na zemljištu oko fabrike, potencirajući tako važnost zajedničkog druženja radi učvršćivanja veza među ljudima i veza s prirodom.

U dvadeset i jednu godinu svoga djelovanja u BiH, Messer je uposlio više od 100 radnika, uložio u gradnju, infrastrukturu i logistiku preko 100 miliona KM, izgradio nekoliko distributivnih centara i punionica, čime je pozitivizirao poslovni ambijent u BiH i ostao dosljedan svojoj strategiji investiranja danas u bolje sutra - navode iz te kompanije. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo