Najave     | 13.09.2018. 11:20 |

Međunarodni Kongres anestetičara sljedeći tjedan u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. rujna (FENA) - Šesti međunarodni Kongres anestetičara održat će se od 21. do 23. rujna u Centru za kulturu grada Mostara, u organizaciji Udruženja anestetičara, medicinskih sestara/tehničara intenzivne terapije, reanimacije, urgentne medicine i transfuzije "PULS" BiH.

 Po riječima predsjednika PULS-a Mevludina Babajića, ovogodišnji Kongres fokusiran je na obrazovanje i specijalizaciju anestetičara i intenzivista kao i na problem nepriznavanja koeficijenta, s kojim se suočavaju specijalisti ove struke u cijeloj regiji.

 Tijekom skupa bit će prezentirano 90 stručnih radova iz područja anestezije, reanimacije, intenzivne njege, terapije bola, urgentne medicine i transfuzije te je najavljeno oko 300 sudionika, predstavnika, odnosno predsjednika udruženja iz BiH, zemalja regije, te Francuske i Švedske.

 Među njima su i predsjednik Svjetske federacije (IFNA-e) medicinskih sestara i tehničara na anesteziji Pascal Rod, predstavnica IFNA-e za Balkan Zorica Kardoš te brojni drugi svjetski stručnjaci iz ovog područja, priopćili su organizatori.

 Svečano otvaranje Kongresa najavljeno je za petak, 21. rujna u 18 sati.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'