Stranačke aktivnosti     | 13.09.2018. 09:44 |

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

FENA Saopćenje

„Vi ste ovdje heroji, iako to možda nekome zvuči smiješno, ali sustav vladajućih napravio je zatvor otvorenoga tipa, gdje smo opet počeli šaptati kao nekada. Kada Koalicija Hrvatsko zajedništvo dođe na vlast, nećete se više bojati hrvatske vlasti“, kazao je Pero Barbarić Pepi, predsjednik Hrvatskog saveza HKDU-HRAST i zamjenik voditelja Koalicije Hrvatsko zajedništvo pozdravljajući prisutne na sinoćnjem predizbornom skupu Koalicije Hrvatsko zajedništvo u Grudama, a posebno se obraćajući braniteljima.

“Prestanimo se više busati po kafanama u prsa tko je veći, a tko manji Hrvat, dok sve bitke izgubismo. Pozivam vas: izađite na izbore i kažite dosta više ovom zlu koje nas je snašlo, zaključio je Barbarić. 

Predsjednik Županijske organizacije Zapadno-hercegovačke županije i tajnik Koalicijskoga vijeća Hrvatsko zajedništvo Ivica Gašpar okupljenima se obratio riječima: „Na ovaj put krenuli smo s hrabrim i odlučnim ljudima okupljenima u Koaliciju Hrvatsko zajedništvo kojoj je zadaća osigurati pravo izbora hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini.“

Pozdravljajući nazočne, Maritn Raguž, predsjednik Koalicijskoga vijeća Hrvatsko zajedništvo poručio je vladajućima: „Sjekli ste nas, ali nas niste uspjeli odsjeći. Ideje pobjeđuju, borba za čovjeka, a ne vladanje čovjekom, služenje narodu, a ne bahatost. Vladajuća politika pala je na olako danim obećanjima. Na nama je da vratimo vjeru narodu i osiguramo mu život dostojan čovjeka u ovoj našoj zemlji.“

„ZHŽ je najhrvatskija županija na svijetu, ali je ogledalo kako HDZ BiH loše vlada. Ova županija simbol je korupcije, kriminala i nepotizma. Mi ćemo to promjeniti“, rekao je Nikola Raguž, predsjednik HSP-a BiH koji je član Koalicije Hrvatsko zajedništvo.
Doktorica Diana Zelenika, kandidatkinja HDZ-a 1990 za Predsjedništvo BiH iz reda hrvatskoga naroda, koju podržava i Koalicije Hrvatsko zajedništvo, u svome je obraćanju naglasila: “Živimo u vremenima kad govore djela, a riječi su suvišne. Ali, iz krajnje nužde vas moram pitati: je li dosta pogrješnih politika... Kad uđem u Predsjedništvo BiH, počinje njihov kraj“, poručila je dr. Zelenika.

„Nudim vam Koaliciju Hrvatsko zajedništvo i sve njezine ljude na listama: hrabre, poštene i odvažne koji ne žele jednoumlje i koji su tu zbog vas, a ne zbog vlastitih interesa “, istaknuo je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990, voditelj Koalicije Hrvatsko zajedništvo i nositelj liste Koalicije za državni parlament BiH, te dodao:

“Kao narodu u proteklih 28 godina nije bilo teže i nikada nas nije bilo manje. Zapadna Hercegovina je stala u obranu cijele BiH i, molim vas, ponovno pokažimo empatiju prema Hrvatu u RS-u, Travniku, Vitezu, Posavini, Sarajevu... jer ako njih ne bude, ni nas neće biti. Mi nudimo apsolutnu promjenu. Za nas je majka temelj opstanka hrvatskoga naroda u BiH. Jamčim, kada mi uđemo u vlast, naše majke, supruge, sestre neće čistiti po Njemačkoj. One će ostajati u ovoj našoj zemlji, imati pravo na dječji doplatak i sva druga prava koja im pripadaju. Jamčim i to kako ćemo obustaviti nezakonitu reviziju branitelja i vratiti dostojanstvo svakom branitelju čijom zaslugom smo mi večeras ovdje. Jamčim vam, zaštitit ćemo život od začeća do prirodne smrti. Također, jamčim, pobrinut ćemo se za poljoprivrednike, poduzetnike i podići gospodarstvo iz pepela. Osvijestite se, ovo je naša zemlja i ne smijemo im pustiti da nam je otrgnu i protjeraju nas. Iziđite na izbore, ne bojte se. Podržite ove ljude, a mi ćemo obećano ispuniti“, poručio Cvitanović iz Gruda gdje se okupio veliki broj simpatizera Hrvatskoga zajedništva.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Zelenika nije sigurna u regularnost izbora

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'