Bosna i Hercegovina     | 13.09.2018. 13:20 |

Hrvatska republikanska stranka predstavila izborni program

FENA Nina Maslo

MOSTAR, 13. rujna (FENA) - Hrvatska republikanska stranka (HRS) predstavila je u četvrtak u Mostaru svoj izborni program čiju osnovu, po riječima predsjednika te stranke Slavena Raguža, čini prijedlog ustavnih, gospodarskih i društvenih reformi, te prijedlog rješenja problema braniteljske populacije.

Govoreći o gospodarskoj reformi, Raguž je kazao kako je HRS svoj prijedlog o gospodarskoj reformi utemeljio na drastičnoj fiskalnoj reformi te da se, između ostalog, zalaže za ukidanje svih fiskalnih i parafiskalnih nameta te za ostavljanje isključivo onih poreznih davanja koja će omogućavati egzistencijalni život administracije.

- Tom fiskalnom reformom napravili bi uvod u regulacijsko-restriktivne mjere uvoza na način da se uvede varijabilna stopa PDV-a - kazao je Raguž na konferenciji za novinare.

Kada su u pitanju društvene reforme, Raguž kaže kako će se ta stranka, uz ostalo, zalagati za reformu školskog sustava, za rješenje za hrvatski RTV servis "po realno izvedivom supstidijarnom modelu te za rješenje statusa kulturno-sportskih institucija".

O administrativno-teritorijalnom prijedlogu za preustroj BiH govorio je zamjenik predsjednika HRS-a Slaven Bevanda, koji je, između ostalog, kazao kako taj prijedlog obuhvata višefazni preustroj te kako je njihova namjera da na načelima Washingtonskog sporazuma krenu s preustrojem FBiH.

Tajnik Udruge Hrvatska zvona Petar Kolakušić predstavio je prijedlog rješenja pitanja problema braniteljske populacije, istaknuvši kako će se zalagati za vraćanje dostojanstva braniteljima kroz programe socijalne reintegracije te da je, između ostalog, potrebno pronaći učinkovit proces revizije a okončati postojeći, onemogućiti političke optužnice i uraditi reformu Ministarstva branitelja FBiH.

- Zalagat ćemo se za povećanje udjela sredstava iz određenih fondova kako bi poticali razvoj poduzetništva, zadrugarstva branitelja koji bi samozapošljavanjem stjecali određenu dobit za skrb o svojoj obitelji, a time imali i određenu radnu terapiju koja bi im pomogla u preživljavanju i nošenju s određenim traumama koje su doživjeli - kazao je Kolakušić.

Na konferenciji je istaknuto kako će se Hrvatska republikanska stranka na listopadskim izborima natjecati za skupštine Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije te za Parlament FBiH.

Na listama se, uz članove HRS-a, nalaze i članovi Udruge Hrvatska zvona te Čapljinske neovisne stranke.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Konferencija za novinare Hrvatske republikanske stranke

Priopćenje za javnost HRS-a

Priopćenje za javnost HRS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo