Bosna i Hercegovina     | 12.09.2018. 17:56 |

Održan okrugli sto o unapređenju prava i položaja osoba sa invaliditetom u KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. septembra (FENA) - U organizaciji Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom u KS i Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS uz finansijsku podršku MyRight ureda u BiH danas je održan okrugli sto na temu implementacija Akcionog plana za unapređenje prava i položaja osoba sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo do 2021. godine.

U radu konferencije učestvovali su i predstavnici Općine Centar koje je predvodio načelnik Nedžad Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.

- Do sada smo realizovali projekte uklanjanja arhitektonskih barijera na svim pješačkim prijelazima i trotoarima od Marijin dvora do Ulice Zelenih beretki koja administrativno pripada Općini Stari Grad. Također kod obnova šetnica kroz Centar postavljamo vodilice za nesmetano kretanje slijepih i slabovidnih osoba, dok smo Udruženju slijepih Kantona Sarajevo u nekoliko navrata uručivali donacije neophodne medicinske i tehničke opreme za njihove članove - rekao je Ajnadžić.

Federalnom Strategijom za unapređenje prava i položaja osoba sa invaliditetom 2016.-2021. stavljeno je u obavezu institucijama vlasti na svim nivoima da usvoje akcione planove za njenu implementaciju.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

VSTVBiH - Osigurati jednak pristup pravdi i jednakosti svih građana pred zakonom

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

Delić - Mesec: Pronaći održivi model osposobljavanja i zapošljavanja osoba s invaliditetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'