Bosna i Hercegovina     | 12.09.2018. 16:46 |

Zavodi preuzimaju financiranje nabavke inzulinskih pumpi

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. rujna (FENA) - U Zavodu zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u srijedu je održan sastanak svih ravnatelja županijskih zavoda zdravstvenog osiguranja na kojem je nazočila i pomoćnica ministra civilnih poslova BiH Draženka Maličbegović. 

Na sastanku je usuglašeno kako će, nakon što budu osigurana financijska sredstva, Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH preuzeti financiranje nabavke inzulinskih pumpi za djecu do navršenih 18 godina života oboljele od dijabetesa, a županijski zavodi bi trebali financirati setove za inzulinske pumpe.

Nazočne je pozdravila doc.dr.sc. Vlatka Martinović, ravnateljica Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, koji je i bio organizator sastanka, dok je uime domaćina, sudionike pozdravio direktor ZZO HNŽ- a Rade Bošnjak.

Sastanak je bio podijeljen u dva dijela, i to edukativni dio i dio u kojemu su predstavnici zavoda razgovarali o radu komisija za izdavanje suglasnosti za liječenje osiguranih osoba na teret sredstava federalnog fonda solidarnosti.

Također je razgovarano i o tekućoj problematici vezanoj za primjenu postojeće Tarife zdravstvenih usluga te prijedlogu za unaprjeđenje zdravstvene zaštite djece do 18 godina oboljele od dijabetesa kroz nabavku inzulinskih pumpi na teret sredstava Federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja.

U edukativnom dijelu sastanka, rukovoditeljica Sektora za zdravstvo ZZO HNŽ-a Marija Buhač nazočnima je održala predavanje na temu "DRG kao model financiranja u sustavu zdravstva" te predstavila rezultate ovoga Zavoda u razvoju i implementaciji DRG – a u ugovornim bolnicama Hercegovačko-neretvanske županije.

Pomoćnica ministra civilnih poslova BiH Draženka Maličbegović pohvalila je rad Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a na aktivnostima i postignutom napretku u primjeni DRG-a, istaknuvši kako je to jedini Zavod u FBiH koji koristi DRG gruper te pozvala ostale zavode da slijede njegov primjer.

Zaključeno je kako će se ovakvi sastanci održavati i u budućnosti, a sve u cilju bolje i ujednačenije zdravstvene zaštite osiguranika u FBiH, priopćeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo