Stranačke aktivnosti     | 12.09.2018. 13:26 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Sinoć su u Gornjem Vakufu – Uskoplje i Busovači održani su predizborni skupovi koalicije „DF-GS, Željko Komšić: BiH pobjeđuje!“.

Na početku skupa u Busovači prisutnima se obratio Nedžad Muminović, predsjednik OO Busovača koji se zahvalio svim aktivnim članovima Demokratske fronte u ovoj općini na njihovom nesebičnom angažmanu.

"I kad sam znao da Bosna i Hercegovina neće pobijediti na utakmici, govorio sam da hoće. Bosna i Hercegovina uvijek pobjeđuje. Tako će biti i ovaj put", poručio je Vlatko Glavaš, nositelj liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH prisutnima na skupu u Busovači, te dodao: "Moja domovina je Bosna i Hercegovina, uvijek je bila i zato nam u Predsjedništvu treba čovjek koji voli Bosnu i Hercegovinu, koji će svim srcem navijati za svoju zemlju."

"Mladi nas vuku naprijed, u borbu protiv stalnog propadanja u koje nas vode današnji vladajući. Nakon sedmog oktobra to ćemo mijenjati", u svom obraćanju rekla je Mara Đukić, nositeljica liste za Zastupnički dom Parlament FBiH.

Mensura Beganović, kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH rekla je u Busovači: "Sjetite se kako smo se borili protiv Zakona o akcizama koji je bio još jedna ruka u džepu građana, sjetite se boraca i radnika kojima smo pomagali u prošlom mandatu. Tako BiH pobjeđuje."

"Molim vas da ne sumnjate u ideju Bosne i Hercegovine u koju su naši očevi vjerovali. Mi smo sigurni u nju i zato pobjeđujemo", rekao je na predizbornom skupu Amir Orlović, nosilac liste za Skupštinu Srednjobosanskog kantona.

"Želim da sa ovog mjesta pokažemo i HDZ-u i SDA da imamo i bolje i pametnije ljude, da nemaju oraha u džepu, da ovu zemlju vole i da im je jedina domovina", poručio je Željko Komšić sa predizbornog skupa u Busovači, te dodao: "Mi pričamo o našoj Bosni i Hercegovini, jednoj jedinoj domovini, nemamo druge. To je razlika između nas i Dragana koji ima planove B i C za raspad BiH. Neće im uspjeti.“

Prije skupa u Busovači održan je i predizborni skup u Gornjem Vakufu – Uskoplje na kojem je domaćin bio Kenan Crnica, povjerenik OP Gornji Vakuf – Uskoplje, koji je naglasio važnost pobjede Demokratske fronte na predstojećim izborima, a posebno kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željka Komšića.

Kampanja koalicije „DF-GS, Željko Komšić: BiH pobjeđuje!“ nastavlja se u Varešu i Brezi.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo