Bosna i Hercegovina     | 11.09.2018. 13:40 |

Poljoprivrednicima u Srebrenici donirana tri traktora

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 11. septembra (FENA) - Organizacija "Agenzia Italiana per la Cooperazione allo Sviluppo“ (AICS) danas je donirala tri traktora udruženjima OPZ “Drina plod” Srebrenica, Udruženje za razvoj poljoprivrede “Srednje Podrinje” Skelani i UG “Drina” Srebrenica. Projekt, vrijednosti 56.000 eura, proveden je u saradnji s Općinom Srebrenica.

Predstavnik AICS-a Marko Spada najavio je da će u narednom periodu biti nastavljena saradnja s Općinom Srebrenica.

- Imamo pozitivno iskustvo i saradnju s Općinom Srebrenica. Drago nam je da smo u prilici da doniramo tri traktora. Izabrani su korisnici koji su iz kategorije povratnika. Naš cilj je da pomognemo. Ovim činom naša saradnja neće biti završena - rekao je Spada.

Nedeljko Ivanović, predstavnik Udruženja za razvoj poljoprivrede "Srednje Podrinje" Skelani, kaže da će im traktor mnogo značiti.

- Voćarski traktor će nam mnogo značiti. Ovo je pravi primjer kako na pravo mjesto dolazi jedan prozivod kao što je ovaj traktor. Za ove naše brdske uslove ovo je idealna donacija - rekao je Ivanović.

Nermin Alivuković, zamjenik načelnika Općine Srebrenica, istakao je da će ova donacija mnogo značiti za razvoj poljoprivrede na području Srebrenice.

- Zahvalio bih donatorima. Ovo je nastavak jedne kontinuirane saradnje. Svakako da je ovo jedan novi vid saradnje između Općine Srebrenica i italijanske kooperacije s obzirom na to da se prvi put radi o projektu koji je uključio udruženja. Kroz zemljoradničke zadruge će biti obuhvaćen veći broj korisnika. To će dovesti do poboljšanja općeg stanja poljoprivrede na našoj općini - rekao je Alivuković.

Mirnes Zahirović, predstavnik OPZ "Drinaplod", kaže da će ova poljoprivredna zadruga sa traktorom unaprijediti svoj rad.

- Drinapolod je zadruga koja je počela s radom prije godinu i po. Ovaj traktor je idealna prilika da obavi dobar posao na zasadima, ali i pomogne našim kooperantima kojih imamo više od stotinu - kazao je Zahirović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Češka Republika namjerava podržati Rezoluciju o Srebrenici

Rezolucija o Srebrenici ima podršku u Ujedinjenim narodima, protiv Srbija, Rusija, Venecuela, Nikaragva i Sjeverna Koreja

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana