Sport     | 10.09.2018. 21:26 |

Košarkaši BiH završili pripreme u Sarajevu, sutra putuju u Finsku

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) - Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sedam dana nakon okupljanja večerašnjim treningom u Skenderiji završila je mini pripreme za predstojeće susrete kvalifikacija za svjetsko prvenstvo.

Košarkaše BiH očekuju dva susreta u okviru četvrtog ciklusa kvalifikacija protiv Finske u gostima i Češke Republike u Sarajevu. Izabranici selektora Jasmina Repeše sutra u jutarnjim satima putuju u Finsku, gdje će odigrati prvi meč u ovoj fazi takmičenja.

Selektor Repeša zadovoljan je radom igrača i vjeruje da su za kratko vrijeme napravili mnogo posla te da relativno spremni dočekuju predstojeće utakmice.

- Nismo bili zajedno cijeli tok priprema što je otežalo rad, ali su u takvoj situaciji bili i drugi. Zadovoljan sam saradnjom igrača i svim što nas je pratilo okolo, sve je bilo u redu i imam samo riječi hvale za sve što je do sada bilo. Sada ulazimo u najbitniju fazu, finalizaciju priprema za utakmice pritiv nimalo laganih protiv protivnika. Mislim da smo i na tom planu dosta napravila i da prilično spremni čekamo utakmice - kazao je Repeša novinarima nakon večerašnjeg treninga. 

Ističe da su Finska i Češka dvije reprezentacije sa sličnim načinom igranja.

- Mnogo trče na otrvorenom terenu, daju puno lakih poena i ako im se to dozvoli onda je jako teško igrati s njima. Ukoliko se iskontrolira ritam onda su nam šanse dobre - zaključuje selektor BiH.

Kada je u pitanju nedolazak Nemanje Gordića na pripreme selektor ističe da to nije narušilo atmosferu u ekipi, mada se radi o izostanku igrača koji igra na "kritičnoj poziciji". I dalje tvrdi da mu nije klub dozvolio da se odazove na pripreme, demantirajući tako navode iz Budućnosti da su dozvolili svim igračima, pa tako i Gordiću da se odazove na poziv iz reprezentacije.

Kada je u pitanju igrački kadar, Repeša je izjavio da Sulejmanović neće putovati zbog bolova u koljenu, kao ni Zahiragić. U Finsku će putovati ostalih 11 igrača s priprema, a njima će se sutra priključiti i Kikanović.

Povratnik u reprezentaciju BiH i najveća zvijezda tima Jusuf Nurkić također ističe da se ekipa dobro spremila za kratko vrijeme te najavljuje veliku brobu.

- Dat ćemo sve od sebe i to je ono što možemo obećati iz ovih utakmica - kazao je Nurkić.

Ističe da mu je uživanje raditi sa selektorom Repešom koga poznaje iz dana kada je nastupao za Cedevitu.

- Sa selektorom Repešom je raditi uživanje. Mi sme poznajemo još iz Cedevite tako da znamo šta očekivati jedan od drugog - ističe Nurkić.

Reprezentacija BiH će meč protiv Finske igrati 13. septembra u Espoou, a tri dana kasnije u Skenderiji dočekuje Češku.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'