Stranačke aktivnosti     | 10.09.2018. 16:49 |

Saopćenje za javnost SDP BiH

FENA Saopćenje

Iako je teško biti iznenađen potezima SDA, najava ove stranke kako na izborima u Kantonu Sarajevo nudi program pod nazivom „Pokrenimo Sarajevo zajedno“, izaziva ne samo iznenađenje, već i šok.

SDA i njeni minderi, vladaju Sarajevom već pune četiri godine. Postavlja se pitanje, zašto u te četiri godine nisu pokrenuli Sarajevo makar za centimetar?

Umjesto toga, Sarajevo je pod vlašću SDA svedeno gotovo na palanku u kojoj nema vode,  u kojoj građani kada idu kod ljekara nose zavoje i lijekove. Sarajevo je grad u kojem je javni prevoz postao lutrija u kojoj građani ne znaju ni hoće li ga biti, a kada ga ima da li će vožnju završiti na željenoj destinaciji ili kao dio crne hronike o saobraćajnim nesrećama zbog stanja tramvaja, autobusa i trolejbusa.

Naročito šokira da kao prvo lice kampanje SDA u Sarajevu nudi Semira Efendića, načelnika Općine Novi Grad Sarajevo.

Upravo je SDA Novi grad tri godine imala direktora KJKP ViK u toku kojih je grad gotovo pa ostao bez snabdijevanja vodom.

To je ista ona SDA čiji direktori javnih, ali i privatnih preduzeća, su hapšeni u akciji „Zadruga“.

Sada u KJKP ViK vlada SDA Ilidža. Jedina razlika je što se tenderi ovog preduzeća sada namještaju po direktivi moćnika iz ovog ogranka SDA, dok je novogradska SDA u tome sada izgubila primat.

Uvjereni smo da građani Sarajeva neće nasjesti na ove jeftine propagandne metode SDA, kojima se ujedno vrijeđa i njihova inteligencija, te će im i sami postaviti logično pitanje: Pa što do sada niste pokrenuli Sarajevo?

Mi u SDP-u poručujemo da je krajnje vrijeme da Sarajevo konačno postane istinska metropola i glavni grad na ponos prvo svojih stanovnika, a onda i cijele BiH.

Sa SDA to nije moguće. Zato pozivamo sve građane da zajedno spasimo Sarajevo od minder politike koja je naš glavni grad pretvorila u mjesto u kojem vlada desetak moćnika okupljenih oko vrha SDA.

Vrijeme je da napravimo Sarajevo za sve nas i da takvo Sarajevo bude ponosna prijestolnica BiH – države za sve nas.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo